View Single Post
Vechi 25.04.2012, 18:48:06
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
"

Atentie mare, colegi de forum!!!
Vin si atrag atentia din nou, de a avea grija ce scrieti si ce sfaturi dati. Puteti f.usor deruta oamenii, mai ales daca ei nu se afla la nivelul vostru de intelegere/perceptie/interpretare a credintei.
Sophia, raspunsurile au fost bune chiar daca tie nu ti se pare asa ca nu le intelegi. Dupa cum am discutat pe un alt topic, nu putem renunta la o idee ptr ca cineva nu o intelege, atata vreme cat e fundamentata scripturistic sau patristic.
Citat:
De ex. Mihnea spunea ceva grav in mesajul lui (pe langa altele bune): ca Dumnezeu nu asculta rugaciunile celor pacatosi asa cum le asculta pe ale celor drepti. F.gresit.
Gresit ti se pare tie. Stim bine, din epistola sfantului apostol Iacov caci mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului.
Citat:
Si in fine de f.multe ori El da mai mult exact acelora mai pacatosi (cum ii consideram noi). De ce? Nu stiu.
Unor oameni vai de mama lor, fara scoala, fara capatai, care beau, iau droguri, umbla pe strada, fac rele, si care mai ales nu-i vor,le da copii. De ce? Nu stim.
Altora care invata, sunt buni, isi fac un rost in viata, se duc la biserica, nu fac rele, etc. Nu le da copii. De ce? Nici asta nu stim.
Sophia, am inteles suferinta ta. acum te intreb: ai vre-un handicap fizic?(lipsa unei maini, picior, ochi, urechi)? Ai vreo boala incurabila?(cancer, leucemie)? Ti-a ars casa? Rabzi foame? Umbli fara haine, inghetand de frig sau suferi de caldura?
ei, daca raspunsul la toate astea e nu, atunci sa sti ca Domnul e boier mare, ti-a dat din belsug. Si tie, si noua. Unii au copii, dar sufera foame, frig. Altii n-au copii dar au de toate. Altii au si copii si bani, dar sunt bolnavi. Fiecare familie isi poarta crucea ei, suferintele lor. Multa durere am vazut si in famiilile de bogati, dar si de saraci, in familiile de drepti cat s de pacatosi. Asadar judecata ca unii pacatosi nu merita sa primeasca si totusi primesc daruri de la Domnul, las-o in grija Lui. Stie El cat da si cui da. Fiecaruia dupa cat poate duce....
Citat:
Mai trebuie sa si facem ceva practic. Este gresit sa credem ca numai daca stam si ne rugam acasa, sau la biserica, gata, vine darul de sus.
Nu. Trebuie sa ne si zbatem, sa facem ceva concret in problema respectiva, sa gasim si noi solutii practice.
Corect. Chiar Scriptura invata: vrednic este lucratorul de plata sa. Asadar, ptr a dobandi ceva e nevoie de o conlucrare cu Dumnezeu, fara ca aceasta sa insemne sa fortezi nota, sa iti impuni eul. Atunci se face voia ta, nu a Domnului
Citat:
"Daca Dumnezeu nu ocupa primul loc in viata ta, inseamna ca nu ocupa nici un loc, pentru ca nu ocupa locul pe care il merita!"

Alta fraza care poate deruta pe multi. Primul loc nu inseamna ca trebuie sa dam la o parte pe altii (sot/sotie, parinti, copii etc.). Dimpotriva.
Primul loc inseamna primul! Adica Domnul inainte de toti .Apoi sotul, copii si restul lumii. Nimeni nu zice sa nu-i iubesti pe ceilalti, doar sa respecti ierarhia :intai Domnul si apoi ceilalti. Caci cuvantul spuneCine iubeste pe mama , pe tata...mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine.

Citat:
Dumnezeu este intotdeauna cu noi si ne asculta rugaciunea.
Si as completa si ne-o implineste doar atunci cand ne este de folos!

Last edited by lore86; 25.04.2012 at 18:52:14.
Reply With Quote