Citat:
În prealabil postat de heaven
Adevarat a Inviat!Clujeanule,pana la urma,indiferent cum este acest om si in ce masura a gresit,nu asta este relevant...si cred ca,chiar tu eviti sa vezi realitatea,canalizandu-ti energia spre ceea ce spune si face acest preot,nevrand sa vezi cauza mai profunda a lucrurilor: din relatarile tale,potentiala viitoare sotie a ta este aproape inexistenta...E ca si cum ai avea o legatura,asa deficitara cum e ea,mai mult cu preotul duhovnic al ei si cu mama acesteia!Ea...viitoare ta sotie,unde se afla in acest context?Pana la urma cu cine doresti sa te insori?Si pentru cine porti lupta aceasta cu morile de vant?Vorbim,totusi,de o persoana matura (daca nu ma insel ai spus ca are in jur de 40 de ani) si daca la aceasta varsta nu poate alege pentru ea in contextul in care se presupune ca iubeste si ar fi cam ultimul tren pentru a-si mai face o familie,ci alege sa ramana legata in continuare in dependentele ei,crezi ca o va mai face vreodata?Din punctul meu de vedere,e foarte greu de crezut...
Nu stiu ce o determina sa se comporte astfel si inca nu am inteles daca boala despre care discuta duhovnicul este doar una de ordin fizic ori este vorba despre mai mult de atat,insa indiferent despre ce discutam,o casnicie se face in doi,nu de unul singur!
|
Fara a deranja, am o alta opinie despre cele semnalate..
Conteaza ce vrea ea si ea i-a spus parintelui ca ma iubeste si asta nu o data, nu vreau a vb mai mult despre iubirea dinre noi pt ca nu vreau a se canaliza discutiile spre acest subiect ce doresc a ramane in sfera intimitatii noastre, asa cum consider ca e firesc..
Nu vreau sa trasform tot ce-i intre noi intr-o *telenovela*, chiar daca pe alocuri *viata bate filmul* si nu vreau sa implic pe cei ce citesc in a comenta viata mea privata, nu asta e scopul..
Ea sufera oricum cel mai mult din toata situatia asta, pt ca a fost crescuta intr-o ascultare oarba fata de duhovnic si fata de parinti si ii e foarte greu sa inteleaga adevarul a ceea ce trebuie sa faca. Spre ex eu ii spun sa se roage sa fie Voia lui Dumnezeu cu ea, si de multe ori ascultandu-mi sfatul a fost bine si toate erau bune intre noi, dar de fiecare data cand vb cu par ii dadea lui dreptate si aceasta doar pt ca nu vrea sa accepte ca el greseste grav bazandu-se doar pe *asa spun eu*, sau *asa vreau eu*..
Ea este acum intr-o situatie greu de imaginat, fara tel mobil, nici al ei si altul ce i-l dadusem eu pt a comunica si are interdictie de a folosi tel fix, si asta ghici pt ce? Pt ca *asa spun eu* (parintele) si *asa vreau eu pt ca eu am facut-o si eu ii ordon* (maica-sa).. Am sa ma opresc aici cu a descrie situatia reala existenta cu ea, tocmai pt a nu aduce totul in sfera *telenovelei*, si credeti-ma, ma repet, ea sufera cel mai mult in situatia asta si daca nu vb despre ea e in primul rand din respect pt detaliile intime dintre noi si din respect fata de ea..
Si adevarul este ca nici parintele si nici maica-sa nu au vrut ca ea sa se casatoreasca, iar ea a trait ca o adevarata cenusareasa ingrijindu-se de casa surorii ei si de a o ajuta pe maica-sa si chiar pe vecine.. Toate bune si frumoase, a dobandit smerenie, a facut multe fapte bune si crestinesti, dar a *pierdut* dreapta socoteala, atat de necesara tuturor in aceste vremuri tulburi..
Deci, consider ca este foarte important si conteaza enorm de mult ce face acest duhovnic, atat din punctul sau de vedere (al propriei sale relatii cu Dumnezeu), cat si mai ales raul si pacatele ce le-am savarsit noi si care, de avea smerenia sa se roage *sa fie Voia lui Dumnezeu cu noi* si dorea sa implineasca randuiala Ortodoxiei nu se mai ajungea aici..
Si cred ca despre asta e vb, de a marturisi clar si fara echivoc ca Ortodoxia nu inseamna *nu dau binecuvantare pt ca nu vreau eu*, sau *nu te iert si nu te dezleg de pacatele facute* sau toate celelalte ce nu vreau a le mai (re)aminti..
Si toti cei ce cititi puteti ajuta cu rugaciunea voastra, pt ca *mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului*..