Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dar nu este de loc aceeași idee. Asemenea confuzie mă face să cred că nu ați înțeles mare lucru din doctrina catolică.
În cazul lui Onan, are loc un act sexual. Exact inversul este valabil în cazul planificării familiale. În cazul lui Onan, păcatul a fost consumat în momentul producerii actului ilicit însuși. Întrebare: când este consumat ceea ce susțineți a fi păcat în cazul planificării familiale ?
|
Domnilor care sustineti asa tare "planningul familial" care este tot una cu metoda calendarului. Cele doua metode si anume: metoda calendarului si metoda retragerii (coitus interruptus - ca in cazul lui Onan) sunt cele mai vechi metode de contraceptie. Ca mai nou, datorita faptului ca ne credem mai destepti, au mai aparut si alte metode moderne este ACELASI LUCRU, ACEEASI IDEE, ACEEASI INSINUARE: DE A FACE LUCRURILE DUPA CUM CREDEM NOI CI NU DUPA CUM CREDE DUMNEZEU. Trebuie sa ne infranam in post si in anumite perioade de comun acord, dar nu in vederea DE A NU CONCEPE COPII, ci de dragul lui Dumnezeu. Daca doriti sa intelegi, bine, daca nu, ce mai tot veniti cu idei care sa va indreptateasca? fiecare face ce crede, si daca dvs sunteti de acord cu asta, biserica ortodoxa nu este. Sa nu uitam ca pastorii dvs. sunt singuri si duc o viata asemanatoare cu calugaria la noi, deci nu ma astept sa inteleaga ca intr-o casnicie unii oameni considera, si pe buna dreptate (ferice de ei si daca iau seama), ca folosind o metoda contraceptiva, indiferent de natura ei, traditionala sau chimica, gresesc. Ce o fi atat de greu de priceput, acum nu mai inteleg eu.