View Single Post
Vechi 26.04.2012, 23:01:32
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Cristos a înviat!
Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cu alte cuvinte orice act sexual care nu are la baza dorinta de a avea copii este pacat?
Mă bucur că ați înțeles.
Nu veți mai putea face abstracție de această înțelegere la judecată.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Cu alte cuvinte casatoria e o forma de-a ne pastra curati si fara pacat. Casatoria e o forma de crestere duhovniceasca si nu are nicidecum numai scopul de a avea copii. Cel putin asa ne spune sfintul apostol Pavel.
Vă rog să mai citiți odată(eventual printre rânduri) ceea ce ați citat din Scriptură chiar dvs pentru că eu am înțeles aproape invers tot de acolo.Mai ales versetul 1(unu).

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Să înțeleg că o familie în care a apărut asemenea situație trăiește în desfrânare dacă cei doi soți mai au, vreodată, legătură matrimonială ? Realizați absurdul unei asemenea susțineri ? Realizați că Biserica dv, de la cuvântul Domnului "vor fi împreună un trup" a ajuns la "numai marțea și joia" și la "niciodată după menopauză", numind contrariul "desfrânare" ?
Realizez dramatismul unei asemenea situații luând la socoteală grija pe care Dumnezeu o asigură celor ce I se închină, nu absurdul.

Nu vreau să accept că dvs, respingând idealul prin comentariile dvs, sunteți adeptul unor compromisuri (la început) ”nevinovate”.
Compromisul compromite.

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
După cum știm din orice revistuță de comentarii biblice, citatul de mai sus a fost în contextul în care Sf Paul credea în iminența celei de a doua veniri.
Rupt de acest context, atribuind așadar aplicabilitate universală acestui comandament al Apostolului, reiese că nu mai avem voie nici marțea și joia (când nu e post sau alăptare, desigur), ci că trebuie, toți creștinii care "au femei", să trăiască în abstinență perpetuă. Așa procedează ortodocșii practicanți ? Sau una se spune că trebuie făcut, și alta se face în familiile lor ?
”Revistuțele” acelea nu au credit de la mine, sper că nici de la dvs, dar le amintiți ca să-mi dați peste nas. Fie mie!
N-are nicio importanță venirile următoare, din moment ce de la bun început ni s-a comunicat tot ce ne e necesar, de la Alfa la Omega.
Reply With Quote