Cristos a înviat!
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Cu alte cuvinte orice act sexual care nu are la baza dorinta de a avea copii este pacat?
|
Mă bucur că ați înțeles.
Nu veți mai putea face abstracție de această înțelegere la judecată.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Cu alte cuvinte casatoria e o forma de-a ne pastra curati si fara pacat. Casatoria e o forma de crestere duhovniceasca si nu are nicidecum numai scopul de a avea copii. Cel putin asa ne spune sfintul apostol Pavel.
|
Vă rog să mai citiți odată(eventual printre rânduri) ceea ce ați citat din Scriptură chiar dvs pentru că eu am înțeles aproape invers tot de acolo.Mai ales versetul 1(unu).
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Să înțeleg că o familie în care a apărut asemenea situație trăiește în desfrânare dacă cei doi soți mai au, vreodată, legătură matrimonială ? Realizați absurdul unei asemenea susțineri ? Realizați că Biserica dv, de la cuvântul Domnului "vor fi împreună un trup" a ajuns la "numai marțea și joia" și la "niciodată după menopauză", numind contrariul "desfrânare" ?
|
Realizez dramatismul unei asemenea situații luând la socoteală grija pe care Dumnezeu o asigură celor ce I se închină, nu absurdul.
Nu vreau să accept că dvs, respingând idealul prin comentariile dvs, sunteți adeptul unor compromisuri (la început) ”nevinovate”.
Compromisul compromite.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
După cum știm din orice revistuță de comentarii biblice, citatul de mai sus a fost în contextul în care Sf Paul credea în iminența celei de a doua veniri.
Rupt de acest context, atribuind așadar aplicabilitate universală acestui comandament al Apostolului, reiese că nu mai avem voie nici marțea și joia (când nu e post sau alăptare, desigur), ci că trebuie, toți creștinii care "au femei", să trăiască în abstinență perpetuă. Așa procedează ortodocșii practicanți ? Sau una se spune că trebuie făcut, și alta se face în familiile lor ?
|
”Revistuțele” acelea nu au credit de la mine, sper că nici de la dvs, dar le amintiți ca să-mi dați peste nas. Fie mie!
N-are nicio importanță venirile următoare, din moment ce de la bun început ni s-a comunicat tot ce ne e necesar, de la Alfa la Omega.