Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Hristos a inviat Florin Ionut.
|
Cu adevărat a înviat! - iar cînd afirm asta nu mai contează ceea ce cred despre alte lucruri mult mai puțin importante afirmate de oamenii de știință sau chiar de către unii Sfinți Părinți.
Am întîlnit recent un om credincios în Dumnezeu, foarte credincios, dar care nu crede în dumnezeirea și în învierea Lui Hristos. Aici e adevărata problemă, nu dacă pomul cunoștinței răului a avut fructe din care protopărinții noștri au gustat la propriu sau dacă a fost o alegorie pentru știu eu ce altceva. A nu crede că Iisus este Hristosul și Mîntuitorul duce la moarte, dar a greși la înțelegerea unui verset al Facerii nu i-au împiedicat pe unii oameni să devină SFINȚI.
Iată că avem atîția Sfinți din vechime care au crezut toată viața lor că Pămîntul este plat și iată că există astăzi Sfinți în lume care cred că locuiesc pe o planetă sferică. Evident că nu este posibil ca și cei de atunci. și cei din vremea noastră să aibă dreptate, dar asta nu L-a oprit pe Dumnezeu să-i apropie pe toți de El în Ceruri.