Musulmanii sint singurii cu care poti discuta despre religie /post/ rugaciune. Si astea sint teme de interes pentru mine. CA atare am ajuns sa discutam despre asa ceva ca minoritati credincioase intre noi in lumea asta botezata dar atee. Sintem colegi dar nu doar atit......De la o vreme a crescut interesul lui Ali pentru religie. A inceput sa frecventeze mai des moscheea. Si a inceput sa-mi puna intrebari despre crestinism. Intrebari "incuietoare" pe care cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa le parez. Da asta-i termenul exact pentru ca se doreau lovituri. Mai aveam avantajul unui anumit antrenament cu pocaitii. Am primit materiale de propaganda islamica si chiar un Coran. Am discutat si am argumentat astfel incit l-am last fara replica. Dumnezeu m-a ajutat ca nu sint marele teolog si nici un munte de literatura duhovniceasca nu am citit. Discutiile s-au curmat brusc cu concluzia "esti prea tare pentru mine...trebuie sa discuti cu Hogea!":rolleyes:
DE la o vreme insa exista nu doar rezerva de a nu fii prins in autseid ci efectiv evita tot ce tine de islam/ teroristi/ Bush / politica.........
Nu mai primesc de mult materiale de propaganda nici eu si nici altii.
In schimb ii creste barba si discuta doar in colturi cu "ai lui".
Tu ce ai crede?
Si ce ai crede cind mai ales din Landul nostru se nasc martirii lor?
|