Citat:
În prealabil postat de heaven
Da,eu te inteleg...Clujeanule,cu prietena ta ai fost sa auda ce au de spus si ceilalti parinti?Si daca da,ea ce parere are?
|
Ea nu a fost cu mine, pt ca nu am avut cum sa mergem impreuna in cj , si sa ne vedem a fost destul de greu si de dificil, si cand a trebuit sa vina la mine , in general a trebuit sa minta ca merge singura la Manastire si asa a putut veni la mine, pt ca de la inceput fam ei avand aceasta parere ca ea nu trebuie sa se casatoreasca "pt ca asa vrea Dumnezeu" prin spusele duhovnicului ei, nu au fost de acord sa vina la mine si sa ne vedem..
Stie mai tot ce am vb cu preotii, mai putin ce a zis episcopul de Cluj, cu care am vb acum cateva zile, avand binecuvantarea parintelui meu..
Am fost impreuna la un preot din orasul ei, preot ce-l cunostea si pe duhovnicul ei si i-a spus sa nu creada ca daca parintii nu-s de-acord, inseamna ca nu e de la Dumnezeu si in acest caz s-a dat pe sine ex si a zis "eu daca asteptam sa fie si soacra-mea de acord cu mine, nici acum nu eram casatorit" si are pana acum 6 copii cu sotia sa si din cate stiu, se inteleg destul de bine..
Tot el ne-a spus ca a cunoscut cazuri cand toata familia era de acord si a lui si a ei, si dupa 2 luni au divortat.. De asemenea a spus ca "sa nu se bazeze exclusiv pe parerea parintelui, caci si cand s-a spovedit sotia sa la el i-a spus ceva ce nu se cuvenea", bineinteles ca nu a vrut sa ne dea alte detalii..
Apoi a spus ca e posibil sa fie singura ei sansa de a fi fericita, lumeste punand problema si a insistat si asupra lucrurilor materiale, a ceea ce lucrez eu..
Parerea ei despre toate discutiile cu alti preoti e "ei pot spune orice, eu nu cunosc Ortodoxia si ce trebuie sau nu sa faca parintele, nu caut sa stiu asta, nu e treaba mea, iar daca parintele greseste, el va da socoteala, eu stiu ca trebuie sa ascult de el"..
Si chiar acum, in postul mare dupa ce s-au vazut a zis ca a realizat si ea ca "nici parintele si nici maica-sa nu o sa fie de-acord niciodata cu a se casatori cu mine", lucru ce pana acum nu a vrut sa-l priceapa si mereu a nadajduit in acesti oameni, in loc sa nadajduiasca in Dumnezeu..
De asta s-a ajuns pana aici...