Citat:
În prealabil postat de ioanna
Inteleg ca profetesa adventista Ellen G White nu a avut capacitatea de a intelege
|
Nu o amestecăm pe White [și] în problema aceasta, ea a fost doar o "
nebună", o "
lovită la cap", nu avea "
capacitatea de a înțelege"...
Citat:
ca "icoana" nu e un substitut a lui Dumnezeu, nu-l inlocuieste pe Acesta
|
Nici statuia lui Jupiter nu era un "
substitut" al lui Jupiter, acesta se afla (conform credinței lor) pe Muntele Olimp. Era doar o reprezentare a "nevăzutului" zeu. Nici măcar vițelul de aur (ca să venim mai aproape de chestiunea în discuție) nu era un
substitut al lui Yahveh, era doar o reprezentare - conform culturii în care au trăit 400 de ani- a
nevăzutului Dumnezeu care i-a scos din țara Egiptului. Nu intru în amănunte, citiți capitolul 32 din Ieșirea (e foarte instructiv) și vă convingeți chiar din cuvintele "iconarului" Aaron.
Citat:
cei prezentati (nu reprezentati, icoane prezinta, te pune in relatie cu o persoana)
|
Îmbârligătura aceasta teologică (prezentați, nu reprezentați) în loc să vă scoată de sub incidența Poruncii a II-a, vă plasează în altă prăpastie: aceea a chemării, a invocării morților. Desigur îmi veți replica că sfinții morți... nu sunt morți și uite așa iar se va rupe filmul...
Citat:
nu sunt "zei" carora sa le solicitam ajutorul in absenta lui Dumnezeu (pana si in rugaciune se spune: Sfinte ... roaga-te pentru noi lui Dumnezeu)
|
Nu le solicitați ajutorul, dar totuși îi rugați să vă ajute intermediind la Dumnezeu... e logic ce spuneți?
Aaaa... nu le solicitați ajutorul
în absența lui Dumnezeu! Păi o faceți
în prezența Lui, ceea ce e și mai grav! Încă un element condamnabil de încălcare a Poruncii:
"
Să nu te închini lor, și nici să le slujești; că Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Eu sunt un Dumnezeu gelos [
...]" (Ieșirea 20,5 - versiunea Anania)
Iar dacă citiți cu atenție Porunca, mai găsiți un element, vă las pe dumneavoastră să-l descoperiți... Măcar atâta câștig să aveți din scârbavnica mea postare: cercetarea Scripturii!
Citat:
e evident ca indoctrinarea antiortodoxa cultivata in cadrul cultului adventist este recenta
|
Nu e recentă doamnă, are deja peste 3.400 de ani! Întrebați-i pe evrei și chiar pe musulmani, vă vor da aceeași explicație.
Citat:
poate in cativa ani, veti realiza ca inchinarea in fata "profetesei" White e nociva.
|
Doar că vedeți dumneavoastră... pe profetesa White nici n-am sanctificat-o, nici nu i-am aprins candelă la fotografia ei...
Iar dacă vreți să spuneți că "închinarea/înclinarea" în fața teologiei ei e idolatrie, înseamnă că ați înțeles perfect și spiritul și litera Poruncii a II-a! Adicătelea nocivă e închinarea și la idoli, și la icoane, și la o teologie falsă.
Dixit!