View Single Post
Vechi 29.04.2012, 17:34:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Inchinati-va in continuare in fata doamnei Ellen G. White si a eresurilor ei !
Nu vă pot înțelege tulburarea produsă de această femeie! Căci în definitiv, o femeie a fost, nu o zeiță. V-am dat eu vreun citat din scrierile ei? I-am folosit ideile ca argument? Și atunci de unde obsesia aceasta? Zâmbiliciul acela îl puteți plasa mai bine în fața altei femei... știți care... Și nu e cazul să vă scandalizați, termenul este biblic!

Citat:
"Vitelul de aur" nu era o reprezentare a lui Dumnezeu, ci o reprezentare a unui substitut al acestuia, al unei "zeitati" investite cu puteri divine.
Serios? V-am recomandat să citiți Ieșirea 32, n-ați făcut-o. Iată cum se exprimă evreii idolatrii cu privire la vițelul de aur:

"... Iată, Israele, dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului!" (Ieșirea 32,4 - versiunea Sinodală)

Termenul [dumnezeul] din Biblia Ortodoxă, în originalul ebraic este [אֳלהים] Elohim. Și ca să nu existe niciun dubiu cu privire la Cine este Acest Dumnezeu, Aaron spune în versetul următor:

"Văzând aceasta, Aaron a zidit înaintea lui un jertfelnic; și a strigat Aaron și a zis: "Mâine este sărbătoarea Domnului!" "(Ieșirea 32,5 - versiunea Sinodală)

În original, [יְהֺוָה] Yahveh. Fără comentarii!

Citat:
Desigur, doamna White, nu a fost in stare sa inteleaga si d-voastra, care ii repetati orbeste vorbele, nici pe atat. Icoanele nu se afla intamplator in biserica, insa nu au fost puse in scopul pe care l-a indicat doamna White.
Poftim, aceeași obsesie! V-aș pune în încurcătură dacă v-aș cere să-mi detaliați ce spune doamna White despre episodul acesta... dar pur și simplu, nu mă interesează! E suficientă Biblia ca să vă desființeze teoria.

Citat:
"Regula" pe care doamna profet White
Reply With Quote