Subiect: focul sacru?
View Single Post
Vechi 30.04.2012, 13:36:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ca să înțeleagă toți: "Interfața" de care făceam vorbire, versiunea 2.0 a Fiarei apocaliptice nu are nici în clin nici în mânecă cu ortodoxia, ori cu Lumina de la Ierusalim. Și de fapt, am pus o întrebare, n-am dat cu paru'.
Probabil nu am inteles eu bine, tu de fapt prin "focul sacru" te refereai la aragaz. Spune si tu un singur exemplu de denumire "foc sacru" la care te putei referi, ca am vazut din ultimul pasaj ca nu stiai ca e o discutie despre o societate care vrea sa reinvie religia (sau traditia) dacilor.
Citat:
Nu-i așa (dacă tot ai abordat subiectul)! Revărsarea Duhului Sfânt la Pentecost a fost anticipată de pocăința ucenicilor și profunda lor cercetare lăuntrică. Numai în aceste condiții au putut ei primi Duhul Sfânt. Ce mai vedem noi din când în când (îmi închipui ce se întâmplă când nu sunt cameramani pe acolo) ca anticipare la pogorârea "luminii sfinte" la Sfântul Mormânt numai a "camera de sus" nu pare (nu e cazul să mai spun, Youtub-ul e plin de exemplificări)...
Nu stiu ce v-a tradus Cornilescu de spuneti altceva decat scrie in Sfanta Scriptura. Revarsarea Duhului Sfant a fost anticipata de la crearea lumii, era in planul de mantuire, nu a fost data pentru un merit al ucenicilor. La fel cum venirea Mantuitorului nu s-a datorat unor vrednicii ale oamenilor in acel moment. De altfel vedem ca dupa moartea Mantuitorului ucenicii au crezut ca s-a terminat, aveau indoieli chiar si dupa ce li se spusesera de mironosite ca a inviat. Mai mult, Sfantul Petru s-a dezis de El, iar apoi apostolii stateau ascunsi de frica iudeilor.
Pe de alta parte se pare ca nu stii prea multe despre minunea Sfintei Lumini de la Ierusalim, macar de curiozitate sa fi citit. Eu cred ca neoprotestantii repeta doar ce li s-a spus de cultul lor, de pastorii lor, nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, despre istoria crestina dinainte de cultul lor. Sfanta Lumina apare dupa ce Patriarhul Ierusalimului se roaga cateva minute in Sfantul Mormant, cateodata dureaza mai mult rugaciunea pana apare Lumina, alteori mai putin. In plus, e o minune atestata clar inca din secolul XI, dar sunt referinte si inainte de aceasta. Luther se naste abia dupa 400-500 de ani, iar America nici macar nu era descoperita ca sa aiba de unde sa se nasca adventismul. Voi faceti parte din istoria moderna americana, cu tot felul de extravagante, mai ales in secolul XX.
Reply With Quote