Citat:
În prealabil postat de JoyDivision
Nu am gasit nimic in Scripturi care sa-mi sugereze ca viitoarele trupuri ceresti vor avea ceva uman. Stiu ca Pavel zice ca "al doilea om e din cer", insa o spune asa ca sa se faca inteles. Cand vom locui in Paradis, nu vom avea nimic uman in noi. Corpul omenesc, care merge, respira etc. e potrivit pentru Pamant nu pentru Cer.
|
Știm că Domnul a înviat chiar cu trupul Său și nu cu alt trup. Cu trupul lor și nu cu altul au mai înviat mai mulți. Ei s-au arătat în Ierusalim. Mormântul Domnului era gol, ca și mormintele acelora. "Priviți, Eu sunt" spune Domnul în trupul Său glorios. Cu gura Lui umană, și nu cu vreun necunoscut organ ceresc le-a spus apostolilor adunați: "Pace vouă!". Cu acel trup uman, același cu care murise pe Cruce, dar având acum proprietăți noi, Domnul călătorește și se arată altora care Îl recunosc. Acel trup uman a fost văzut înălțându-se la Cer. Cu acel trup uman, în clipa în care noi dialogăm aici, Domnul se află în Cer, la dreapta Tatălui. Are mâini și are picioare. Și are Preasfânta Sa Inimă.
Că tot suntem la patristică, iată ce spune Sf Epifanie al Salaminei: "Celor care mărturisesc învierea morților, a trupurilor noastre și a trupului Domnului (..) dar care în același timp spun că aceeași carne nu va învia, ci că o altă carne va fi dată în locul ei de Dumnezeu, spunem că această părere le excede pe toate celelalte în impietate" (Omnul bine ancorat, 87)