Voi incerca un mod de a raspunde la intrebarea topicului, asa cum am trait astazi. Anume, calatorind spre satul si casa mea, fiind 1 mai am asteptat zadarnic un sofer binevoitor care sa ma duca 18 km de la orasul Lehliu_Gara in satul meu natal Mihai Viteazu, din Baragan.
Au trecut aprox. 300 de masini pe langa mine si, pe inserat, de fapt pe innoptate la ora 21, am inteles sau poate mi-a parut ca nu voi ajunge in sat.
Venise, nu-i asa, sfarsitul...
M-am intors in Lehliu Gara si am gasit un singur loc primitor de oaspeti: un bar, singurul local deschis, in care am fost angajat pentru o noapte, paznic. (Lupul paznic la oi, eu fiind in urma cu vreo 3 ani dependent de alcool, cum poate ati remarcat ca am marturisit in unele postari mai indepartate ale mele.)
Locuiesc, asadar, momentan ca paznic, in barul rockerilor din Lehliu_gara, pana dimineata cand voi pleca spre Rasarit...
Intre timp am simtit ca imi da tarcoale o stare de spirit si, desi mi-a parut si inca imi pare infantila, sau poate tocmai de aceea, pentru copilul din ea, o ofer ca raspuns in cadrul acestui topic, asa cum a venit. Nu eu va scriu, ci starea mea de spirit. Copilul dinlantrul meu va raspunde astfel:
Impresurat de gheturi si noroi,
cerindu-si, parca, scuze ca-ndraznit
isi facu locul, iata, printre noi
un oaspete tacut si linistit.
Cu trup firav, cu fruntea aplecata.
Ce doruri, oare, neimplinite poarta?...
Ce lumi, ce vrere neinduplecata
Il puse astazi intre noi... Ce soarta?
Cu vremea ne-am obisnuit cu el:
Venea mereu prin ghiata si noroi..
Ne-am hotarat sa-i zicem .. ghiocel!
Iar el, tacind, s-a infratit cu noi.
A invatat sa vina-n multe locuri:
prin campuri, prin livezi si stadioane
pe langa carciumi, printre chei si docuri
prin crang de manastire, printre blocuri...
In fapt insingurat sau in buchet
la soti indragostiti si la gelosi
a prins altoi, la verde, neincetat
facindu-i si pe lacomi, generosi...
Si nu stiu cum se face, spre mirare
ca mai 'nainte sa va zic de el
ma coplesise-un gand de-nsingurare...
Si iata! 's izbavit de-un ghiocel!...
Last edited by ioan cezar; 01.05.2012 at 23:59:06.
|