Citat:
Īn prealabil postat de ortodoxa2310
Cat despre muscaturi si atacuri... doar un lucru zic, nu credeti ce cititi/auziti in mass media.Se suceste adevarul in cel mai idiot mod posibil. Nu se prezinta nimic real, doar stiri senzationiste. Atacurile au loc, adevarat, dar din cu totul alte motive, si se intampla exact pe dos de cum sunt prezentate. Daca ar spune adevarul, poate ar ajuta la imputinarea atacurilor printr-o minima educatie despre comportamentul canin... dar nu o fac, numai minciuni scarboase baga...
In fine... nu vad in viitorul apropiat o solutie pt cainii de pe strazi. O masura bunicica si mai aplicabila ar fi insa depozitarea civilizata a gunoiului. Cat timp vor fi tomberoane ravasite de tzigani, vor fi si caini acolo. N-ati observat ca in zonele cu case sunt cu mult mai putini caini vagabonzi?... nu sunt tomberoane varsate pe nicaieri cum sunt printre blocuri.
Si aducatia oamenilor. Trebuie sa inteleaga odata ca spatele blocului nu e "fundul curtii", si da daca ii dai sa manance si-i faci cusca in spatele blocului nu se numeste ca e "cainele tau". "Cainele tau" inseamna sa il tii pe proprietatea ta, sa ii asiguri ingrijiri medicale si (important!) sa iti asumi responsabilitatea pentru ce face. Cu asta e greu la noi... "taranul de oras, cel mai prost animal"...
Nu exista solutie aplicabila asta este... batem pasul pe loc, nu cred ca mai e vreo speranta sa dispara maidanezii, trebuie sa ne obisnuim cu ideea si sa incercam sa ne adaptam. Spray lacrimogen, aparat cu electrosoc (e cat un tel.mobil) ... pot fi folositoare daca stati intr-o zona periculoasa din punctul asta de vedere...
Si invatati copii sa nu se joace cu maidanezii. Sunt purtatori de multe boli. Si sa ii pupe nicidecum, asta e admisibil daor cu animalele care stii ca-s deparazitate si vaccinate... trebuiesc preveniti de pericolul asta copiii...
|
Ma indigneaza mesajele d-voastra, am citit foarte bine tot ce ati scris! Tocmai de aceea am scris tot ce am scris, la teorie sunteti buna dar sa va vad daca v-ar omora sau rani copilul un caine vagabond, sa va vad ati mai fi tare la teorii! Eu nu cred!
Nu mai mintiti ca nu exista solutii, solutia este eutanasia, intre eutanasia cainelui facuta cu cruzime, si un atac asupra unui copil facut de un caine eu as prefera prima varianta!
Eu nu cred ca mass media inventeaza atunci cand oamenii sunt omorati sau raniti de caini, si moartea acelui copil, omorat de un caine la tara, a fost tot inventata?