View Single Post
Vechi 02.05.2012, 22:05:59
Camigeno Camigeno is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.05.2012
Implicit Parintele protopop doru cristoi

In acest comentariu nu urmaresc sa intru in vreo polemica sau sa tulbur anumite ape cu privire la Parintele Protopop Doru Cristoi. Tot timpul am crezut ca fiecare om isi cauta duhovnicul potrivit, care sa-l poarte spre Mantuire si pentru asta trebuie sa se inarmeze cu credinta cuvenita si cu rabdarea necesara.
In cei 18 ani de cand Preaonoratul Parinte( atribut care nu-mi apartine, ci apartine IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului) a decis sa-si poarte crucea cu demnitate, a fost huiduit, scuipat, jignit, injurat de prea multe ori pentru a mai avea rost sa aduc eu contraargumente; in plus...nu-mi ajung cateva sute de pagini ca sa pot reda macar o parte din istoriile in care Parintele Protopop Doru a indrumat cei cativa mii de credinciosi pe drumul iertarii, a iubirii de aproapele, a rabdarii, nadejdei, credintei si dragostei.
Parintele Doru si-a continuat drumul cu smerenie, in liniste si rugaciune, a urcat drumul Golgotei pas cu pas, fara sa se opreasca, fara sa se tulbure, avand in permanenta chipul Mantuitorului in fata si iubirea sa fata de OM.
Parintele spune intotdeauna" Poti sa ai lumea toata impotriva, daca il ai pe Dumnezeu, nu are de ce sa-ti fie teama!"
Nimic nu l-a oprit, nici frigul de - 12 grade C in care se ruga prin diverse garaje neincalzite, nici amenintarile primite atat de la oamenii bisericii, cat si de la laici, nici "grija zilei de maine", avand in vedere ca a lasat totul in urma, si-a luat Crucea si a urmat lui Hristos, impreuna cu sotia si cei trei copii.
Acum, dupa atatia ani, lupta si chinul sau au primit un raspuns de o rara frumusete, prin doua scrisori, una adresata de catre IPS Nicolae, mitropolit al Banatului si cealalta de catre Arhiepiscopul Aradului, Timotei. Din pacate, nu pot posta aceste doua scrisori in acest comentariu, din cauza ca acest site nu da posibilitatea de a incarca documente. Totusi, continutul acestor scrisori il voi reda mai jos, pentru a da un gram de raspuns celor care arunca atat de usor cuvintele, probabil din nestiinta.

SCRISOAREA I.

MITROPOLIA BANATULUI
ARHIEPISCOPIA ORTODOXA. ROMANA A TIMISOAREI
300021 TIMISOARA Bdl. C,D.Loga nt.7, Tel: 0256/490287 Fax: 0256/491176
Serviciul Prezidial Timisoara, la 19 aprilie 2012
Nr.1047-A/2012

Preaonoratului Parinte Doru Cristoi GHIRODA
Multumesc pentru bunele urari transmise cu prilejul praznicului Invierii Dornnului.
La randul meu rog pe Dumnezeu sa VA daruiasca viata. indelungata, sanatate deplinii intru toate buna sporire.
Cu arhiereasca binecuvantare,

Nicolae,
Mitropolitul Banatului

SCRISOAREA A DOUA

CABINET ARHIEPISCOP
Nt. 480-2012

Preacucerniciei Sale
Preacucernicului Parinte DORU CRISTOI
Ghiroda- Timis
ADEVARAT A INVIAT I
Multumese din suflet ,pentru deosebita consideratie aratata si de aceasta data ,prin felicitarile transmise ,cu prilejul Praznicului Invierii Domnului
La rindul meu, rog pe Hristos Mantuitorul,Cel inviat din morti,sa reverse bogatia darurilor Sale,peste intreaga activitate ce desfasurati,dorindu-VA liniste si pace si indelungare de zile,deplina sanatate, cu alese bucurii si impliniri de daruri duhovnicesti.
Cu arhieresti binecuvantari.

Timotei,
ARHIEPISCOP

Pentru cei care cauta adevarul si vor sa vada aceste scrisori in original, ii rog sa ma contacteze pe adresa de mail cameliamotea@yahoo.com.
Va multumesc
Reply With Quote