View Single Post
Vechi 03.05.2012, 11:49:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acest pasaj (care nu îmi sună de loc...patristic) ar sugera că unul era Preasfântul Trup după Înviere și înainte de Înălțare și că altul este acum, după Înălțare. Pe ce vă bazați ? Nu cumva, prin "pneumatizare", înțelegeți, de fapt, o "imaterializare" în loc de a înțelege "străluminare", ajungând practic a susține ceea ce susține preopinenta dv, doar cu alte cuvinte ? Ea v-a întrebat, concret, dacă credeți că acum, după Înălțare, Isus are mâini și picioare. Răspunsul ortodox (adică dreptcredincios), după părerea mea, nu poate fi altul decât afirmativ.
Cand am spus stare de transparenta, m-am referit la un trup ridicat la deplina transparenta duhovniceasca ce se comunica oamenilor, ca sa aiba acces la Tatal, fiind un “izvor” ce duce si cheama in acelasi timp spre Dumnezeu pe cei incorporati in El. Prin pnevmatizare inteleg ca “s-a facut stralucitor in Duhul”, adica dintre firi una a indumnezeit si alta a fost indumnezeita.

Citat:
pe de alta parte, eu personal nu cred ca Isus Christos are acum, dupa Inaltare, maini, picioare, nas, gura, par in cap si asa mai departe, nu cred pentru ca nu am dovezi biblice care sa afirme clar acest aspect si nici nu mi se pare logic sa fie asa.
Biblia spune clar ca s-a inaltat cu trup. Spuneti ca nu credeti ca dupa Inaltare are trup, insa n-aveti nicio dovada biblica care sa afirme ca trupul s-a topit in infinitatea divina. In fine, raspunsul meu e "da", daca trebuia sa raspund scurt si la obiect :)

Last edited by ioanna; 03.05.2012 at 11:59:24.
Reply With Quote