View Single Post
Vechi 03.05.2012, 13:07:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
Asta au vazut ucenicii, asta li s-a aratat pana la un moment. Fapte 1:11.
Isus fiind Fiul lui Dumnezeu, deci Dumnezeu deoarece s-a nascut din Creator in timpul vesniciilor, are un trup ceresc de aceeasi substanta/natura cu a Tatalui (nu stim ce si cum, prin urmare nu are rost sa facem speculatii, apostolul spune deschis ca ce vom fi, nu s-a aratat, deci nu are rost sa ne batem cu pumnul in piept ca stim, cand de fapt, nu stim!), dar asta nu inseamna ca nu poate lua orice trup doreste, iar trupul vazut de ucenici, care avea maini, picioare, ochi era un trup luat special pentru ca ucenicii Sai sa-l poata vedea, insa asta nu inseamna ca acela era trupul Lui.Vreti sa va arat un verset in Biblie unde scrie ca niste ingeri au mancat un vitel? pai au nevoie ingerii sa manance? dar au facut asta pentru a interactiona cu oamenii, au luat un trup omenesc, pentru motivul amintit.
Ingerii fiind duhuri pot lua o forma pe care o doresc, dar nu se intrupeaza. Insa Iisus s-a intrupat, de aceea si spunem asta. Iata ca ingerii nu mananca, scrie in cartea lui Tobit ce spune Arhanghelul Rafael: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=81&cap=12
"19. În toate zilele am fost văzut de voi, dar eu n-am mâncat nici n-am băut, ci numai ochilor voștri s-a părut aceasta."
Dumnezeu este Duh, nu are trup material. Insa Iisus S-a intrupat si a luat corp omenesc. Dupa inviere a inviat in trup, ca doar Dumnezeu ca suflet nu a murit, nici macar sufletul omenesc nu moare niciodata. Se spune ca a inviat din cauza ca a inviat cu trupul. Dar nu mai era un trup ingrosat, la fel ca cel dupa caderea lui Adam, ci la fel ca inainte de cadere. Dar tot material.
E simplu, asta si marturisim in crez: "astept invierea mortilor". Mortii nu au murit cu sufletul (doar adventistii sustin asa ceva), sufletele lor traiesc in continuare, doar ca nu mai au trup. La sfarsit vor primi si un trup material, transformat, pur.
Acestea sunt doar discutii, ca sa iti aratam ca iti vrem binele te asteptam in ortodoxie pentru ca adevarul e ca e singura Cale de mantuire, nu te poti mantui in alt mod si in alt cult.
Reply With Quote