Citat:
În prealabil postat de JoyDivision
cred ca glumiti, vad ca vehiculati notiuni care pe noi oamenii ne depasesc, nu putem spune din ce sunt compusi ingerii (ca au sau ca nu au trup, sau ce fel de trup, cum sunt ei), cred ca ar fi cazul sa ramanem la revelatia venita prin apostolul Pavel care spune ca asa cum sunt trupuri pamantesti sunt si trupuri ceresti/duhovnicesti/spirituale, repet, Pavel o spune la timpul prezent, deci se refera la cei care populeaza Cerul adica ingerii.
|
Iar eu v-am răspuns că arvuna acestor "trupuri cerești", alcătuite din materie, cu mâini, picioare, păr, etc, noi o puteam vedea încă de pe acum. O putem săruta, pipăi și putem să-i constatăm deplina materialitate. Sunt trupurile incorupte. Sunt sfinții care nu se hrănesc, uneori, cu anii. Nu iau nimic altceva decât Sf Euharistie, și aceea adusă de îngeri. Trupul lor, chiar și mort acum, răspândește o senzație de seninătate. Cât de mare trebuie să fie slava unor asemenea trupuri, în care materia va redobândi viață, pulsând din nou!
Răspundeți-mi, vă rog, la o întrebare: Trupul lui Cristos, pe Muntele Tabor, era trup ceresc sau trup pământesc ? Avea, atunci, Isus mâini și picioare, ori sunteți de părere că, pentru un sfert de oră sau cât a durat acel minunat eveniment, și le pierduse ?
Iată, văd că aveți un suveran dispreț față de materie. Față de trup. Îmi păreți a le considera existențe de mâna a doua. Și totuși, trupurile au fost un mare dar al lui Dumnezeu. Mă refer la trupurile din materia originală, încă necoruptă. O interesantă părere teologică, larg răspândită în Evul Mediu, socotea că Revolta Îngerilor a avut loc ca urmare a faptului că Lucifer a aflat de planurile lui Dumnezeu de a alcătui existențe noi, duale, cu spirit și trup, numite "oameni". Ei ar fi urmat să se bucure de aceeași bucurie de care se bucurau îngerii. "Cum? Niște entități cu un nenorocit de trup să aibă acces la ceea ce eu, Purtătorul Luminii, am ??" Să nu fie ! Să nu cumva să suferiți de aceeași mentalitate, aruncând în derizoriu darul lui Dumnezeu: darul trupului și să socotiți, precum adepții New Age socotesc, că nu vom fi trupuri înviate, ci un fel de holograme. Nu, domnișoară! Nu cu alți ochi vom vedea Fața lui Dumnezeu, ci chiar cu ochii noștri, exact aceia pe care îi avem acum, restaurați potrivit planului inițial al Artistului.