Subiect: botez
View Single Post
Vechi 04.05.2012, 16:04:52
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inasandu Vezi mesajul
Nu chiar nu pricep....daca nu este in Scriptura inseamna ca este inventata de oameni. Cuvantul lui Dumnezeu e lege, nu?
Cuvantul lui Dumnezeu e lege, dara cesta poate sa se reveleze direct, prin invatatura directa a Mantuitorului sau a lui Dumnezeu Tatal, in vt sau indirect prin profeti, apostoli, episcopi s.a
Daca nu gasiti tot in Scriptura inseamna ca doar o parte din Invatatura Biserici e descoperita direct in Scriptura.Restul e revelata in mod indirect oamenilor alesi:apostoli,episcopi , preoti s.a

Nu vei gasi in scriptura ca nasii trebuie sa fie cununati, cum nu vei gasi randuiala botezului si a altor slujbe religioase, prezenta nasilor la Botez/cununie; rolul acestora si ale lucruri care sunt parte integranta a cultului Bisericii. Toate acestea fac parte din Sfanta Traditie, care in conceptia Bisericii Ortodoxe are aceeasi valoare ca Sfanta Scriptura.
Citat:
Si daca citeati cu atentie ati fi inteles ca NU ASCUND faptul ca nu suntem cununati ci doar ca nici macar nu am fost intrebati.
Greseala nu e a vostra , ci a preotului. Dar asta nu va da dreptul sa fiti nasi, chiar daca preotul nu v-a intrebat daca sunteti cununati.

Last edited by lore86; 04.05.2012 at 16:07:01.
Reply With Quote