View Single Post
Vechi 04.05.2012, 20:14:40
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit exemplu !

ca tot burghezul societatii capitaliste romanesti, mi-am permis si eu un mic concediu de 1 mai, prin zona istorica a Maramuresului !

Am fost prin multe locuri din tara, de la Transilvania, la Banat, la Moldova, Campia romana si dobrogea...insa, putine locuri mi-au atras atentia in asa grad, ca aceasta zona extraordinara a tarii noastre !!!

Exista acolo, un fenomen, foarte interesant, pe o zona geografica destul de intinsa,ce cuprinde un numar apreciabil,dar nu extrem de mare, de comune,foarte mari,exista o prosperitate ce sfideaza ,prin opulenta,multe zone umile sau mediocre ale tarii !!!

In fiecare ograda de cetatean maramuresan, ce locuieste la sat, vezi, cel putin o casa noua cu multe etaje si multe camere, finisata dupa norme europene, si care denota in general un bun gust taranesc,fata de care chiar si un arhitect si-ar gasi inspiratia !!!

Nu mai zic,ca fiecare curte, chiar si din fundu' satului, e perfect organizata, neexistand nici macar un fir de iarba razlet,care sa nu fie supravegheat strict,de gospodar si sa creasca in devalamsie !!!

Iar gardurile la frontul strazii, sunt toate, din piatra si cu fier forjat ,desigur avand materialul cel mai scump pus pe ele !!!
In fiecare curte exista cel putin o masina noua, daca nu doua trei !!!
Fenomenal !

Insa, in tot acest ansamblu, mirific, zcic ca esti undeva ,prin Alpii Austrieci, exiata o nota profund discordanta...drumurile extrem de proaste !!!

Parca pentru a-si bate joc de acesti oamnei gospodari,a caror munca si ambitie a infrumusetat acest colt de romanie, pana la a ne face mandri de ea, statul roman, a gasit de cuviinta sa mentina in acea zona cai de acces extrem de proaste, presarate din mentru in metru cu craterte in care ai senzatia ca-ti rupi masina !!!

Statul roman, nu incurajeaza pe omul muncitor ci pe lenesul pramatie care asteapta paomana !!!
Fac pariu ca a furat banii de la oamenii astia din maramures, si i-a dus in alte zone, eventual prin sudul tarii, pentru a plati asistente soicale, unor oameni care nu vor sa munceasca si astepta etern pomana de la stat !!!

Aproape ca as zice in fata acestui stat prefid : Transilvania Libera, ca tara independenta si suverana !!!

Last edited by guardian knight; 04.05.2012 at 20:17:11.
Reply With Quote