Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Eu stiu un singur lucru: PNL a facut troc cu PSD in acel moment. PNL a adoptat o masura eminamente de stanga contra sustinerii parlamentare a firavului guvern liberal. Cu reprezentarea pe care o avea in parlament, guvernul Tariceanu II nu ar fi avut cum sa reziste. Singurul colac de salvare a fost sustinerea tacita oferita de PSD.
Iar PSD, in prag de alegeri, a vrut sa faca un cadou pensionarilor, electoratul lor de baza. Hocus-pocus, gata pensiile. Pai cum sa nu-i iubiti, draga doamna?
Si-apoi a venit criza, si intreaga clasa politica iresponsabila s-a trezit ca nu au de unde sa mai dea pensiile alea umflate. Ba chiar s-au trezit ca trebuie sa taie din cheltuielile enorme pe care le avea aparatul statal supradimensionat, evident, acolo unde nu trebuie.
Dar ce sa-i faci? Aia de la putere au avut luciditatea sa taie si sa se imprumute, pentru ca au vazut cu ochii lor cat de grava era situatia, insa n-au stiut nici sa comunice cum trebuie populatiei aceste masuri, nici sa faca ceva eficient, fiind incompetenti.
Aia din opozitie au constatat ca n-au nimic de pierdut daca ii injura pe aia de la putere, ba chiar au de castigat, ceea ce-au si facut. Iar acum au ajuns la putere si deja nu stiu pe unde sa scoata camasa. De la "punem la loc ce-au furat" au ajuns la "stati sa vedeti, ca de fapt e mai urat decat credeam" - placa pe care am tot auzit-o de atatea ori.
Uneori ma infioara cat de cretin e electorul roman. Ii pune pe unii la putere, vede ca nu merge cu ei, ii schimba. Vede ca nu merge nici cu astia, ii aduce la loc pe cei de dinainte. Iar si iar. Memoria scurta face ravagii, iar bruma de demnitate pe care o avem ne-o vindem pe un kil de faina sau pe o galeata. Atata timp cat oamenii astia exista, voteaza si pot fi manipulati cu un minim de efort, vom avea politicienii pe care-i avem. Si pe care-i meritam.
Sincer va spun: unii din concetatenii mei fac sa-mi fie aerul irespirabil in tara asta. Ma gandesc din ce in ce mai des la emigrare.
|
Asta este adevarul PSD a facut atunci presiuni asupra guvernului Tariceanu.Dar ...
Hotararea a fost votata in unanimitate in parlament.Si chiar Basescu si-a facut propaganda electorala spunand tuturor cum a marit el pensiile.Ca sa nu mai aducem aminte de salariile din educatie sau cum era propaganda atunci "bani contra reforma "

Unde nu ai tu dreptate este ca nu banii pensionarilor ne-au bagat in criza.Faptul ca unii au furat cel putin la fel de mult dintr-un buget din ce in ce mai gol ne-a bagat in criza .Si faptul ca vedem in jurul nostru atatea masini de lux, atata risipa ,faptul ca proprietatile ajunsesera la acelasi pret cu cele din Paris,faptul ca Basescu a facut jocurile FMI ca sa mai ia inca un mandat, faptul ca Isarescu este intangibil, astea sant lucrurile care ne-au bagat in criza.