View Single Post
Vechi 05.05.2012, 00:13:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
3. Recasatorirea nu este acelasi lucru cu cununia.
Aspru, neaspru, Biserica ortodoxă practică recăsătoria divorțaților. Cu popă, cu pompă și cu lăutari.

Citat:

A fost aspru privita, descurajata si admisa doar ca o solutie pentru ca cei care au cazut din pricina slabiciunii firii omenesti sa nu ramana despartiti de biserica si sa traiasca in desfranare.
Cei care au căzut din pricina slăbiciunii firii omenești, ca să nu rămână despărțiți de Biserică și să trăiască în desfrânare, au la dispoziție un singur mijloc: Sfânta Taină a Pocăinței, după ce realizează răul făcut prin "recăsătoria care e și nu e cununie" și sunt hotărâți să nu mai păcătuiască cu ibovnicile lor cu care preoții ortodocși le-au făcut pogorăminte niciodată.

Citat:
in mod clar nu sunt de acord cu aruncarea de pietre.
A spune păcatului "păcat" nu este aruncare cu pietre. Sfânta Taină a Căsătoriei, efectuată în persoana capului Cristos, este indelebilă: legământ de fidelitate efectuat pe Evanghelie și pe Crucea Mântuitorului și activ "până ce moartea ne va despărți". Cei care au legătură trupească în vreme ce soția (soțul) legiuit trăiește, preacurvesc. Biserica ortodoxă, care face pogorăminte în această materie recăsătorindu-i, sau lăsându-i să creadă că sunt recăsătoriți și au alte soții, este coautoare la păcatul preacurviei. În mii și mii de cazuri.

Citat:
Eu am avut prietene chinuite ingrozitor de sotii lor.
Cred ca a mai spus de prietena mea rusoaica stransa de gat in fata copilului (nu a murit, i-a dat drumul pana la urma cand urla copilul).. a fugit din tara ca sotul a promis ca o omoara, iar ca sa poata ramane in strainatate s-a casatorit cu altul etc..
Sau de prietena mea al carei sot avea propriul site de dating.. (nu e divortata, rezista eroic de dragul copiilor).
Sau de prietena mea a carei fetita a fost abuzata de propriul tata, v-am zis?
Nu sunt cazuri din romane, ci chiar oameni pe care ii cunosc, carora le-a luat timp pana mi-au povestit dramele, nu oameni de la marginea societatii, ci dimpotriva..
Creștinii căsătoriți, atunci când conviețuirea devine imposibilă, au dreptul și, uneori, datoria de a trăi în stare de despărțire de soțul legiuit. Acela rămâne soțul legiuit atâta timp cât trăiește.

Citat:
Deci sa nu ne grabim sa acuzam faptele altora cat timp noi nu intelegem prin ce drame trec altii,
Cea mai mare dramă prin care trec este o viață în desfrâu, pecetluită cu falsa pecete a unor preoți care simulează că nu înțeleg că nimeni de pe pământ nu poate desface ceea ce Dumnezeu a unit.

Pogorământ la păcate ? Pogorământ se face la post, doamnă. La obligația duminicală. La ceea ce Biserica a legat prin canoane, în virtutea mandatului ei de a lega și dezlega. Nu realizați că ideea de pogorământ la păcat e absurdă ? Când Biserica va avea dreptul să facă pogorăminte la hoții și la beții, va avea dreptul să facă și la preacurvii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote