Subiect: Intrebari
View Single Post
Vechi 05.05.2012, 11:27:26
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sa presupunem ca demodatii astia care vrem Molifte suntem minoritari! Vrem sa se aplice statutul minoritatilor si in acest caz. Avem datoria sa tinem cu dintii de credinta noastra crestina si sa nu permitem sa ni se incalce drepturile de a participa la toate Sfintele Taine, Molifte si Dezlegari, fara aprobari speciale.
Dar nu e vorba de drepturi, ci de responsabilitatea preotului de a administra "tratamentul" necesar fiecaruia. De ce sa-i citeasca unui om Moliftele cand ar trebui sa-i administreze Taina Maslului? Nu toti minoritarii care se cred "posedati" sunt intr-adevar posedati, deci preotul NU trebuie sa cedeze sa raspunda pretentiilor lor, sa le faca exorcizari, daca nu exista posesiune reala, ci sa-i ajute intr-adevar sa se vindece. Dupa ce omul acela are suferintele lui, i le acutizezi spunandu-i ca-i posedat, bagi si mai tare spaima in el, cand nu e cazul. In caz de suspiciune de posesiune, cred ca ar fi benefic sa se consulte cu un altul, pentru a fi sigur si deasemenea vorbit si cu familia celui bolnav, pentru ca ei sa stie cum sa se comporte cu el. Daca ai o migrena, iei algocalmin, nu triferment, caci luand triferment, durerea va persista.

Citat:
Daca pentru fiecare caz de aprobare a exorcismelor este nevoie de consfatuiri, apoi omul se lasa pagubas! Iar stabilirea unei terapii care sa implice cat mai multa lume in privinta unei persoane care, trecand printr-un moment mai dificil are un moment de slabiciune, o poate arunca pe aceasta in deznadejde, adica exact in bratele diavolului.
Daca ti se face exorcizarea inseamna ca esti deja in bratele diavolului, daca nu esti, nu trebuie sa ti se faca, ci exista alte tratamente bisericesti, in care cel in cauza, trebuie sa aiba incredere.

Iti dau insa dreptate cand spui ca Biserica se lasa influentata. Eu nu am stiut ca acele “dezlegari comune” ce se fac in 1 ian. sunt improvizatii liturgice, cum spune Mihai si e regretabil ca doar la presiunea mass-mediei (cazul Tanacu) Biserica s-a hotarat sa le reglementeze.

Last edited by ioanna; 05.05.2012 at 12:17:18.
Reply With Quote