View Single Post
Vechi 06.05.2012, 02:03:32
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nici nu ii cere nimeni lui Basescu asa ceva!

Cred ca ar fi o analiza mult prea grea de facut pentru mine, ca sa stiu de ce unii din alte zone ale tarii nu muncesc asa de mult, nici nu sunt sigura de asta, din moment ce n-am vazut cu ochii mei, una ca nu am vizitat toate zonele tarii, ca sa imi dau cu parerea, si nu am nici explicatiilee pentru acest fenomen!

Totusi cred ca este jignitor pentru ca fiind romani sa afirmam despre fratii nostri din alte zone ca ar fi puturosi!
Adevarul e ca fiecare comunitate umana, ce acopera o zona data, are o anume matrice culturala, si chiar psihologica. Da, fara suparare: bucurestenii/muntenii (repet, la modul general si statistic) sunt hoti, iar moldovenii sunt deopotriva...mistici si puturosi. Obsesia unor bucovineni/moldoveni din Nord pentru traiul pe langa manastiri nu i-a invatat nimic, in afara de un pietism bine garnisit cu teoria conspiratiei si paranoia cipurilor. (E suficient sa ii scanezi pe unii believeri care frecventeaza Sf. Man. de la Petru-Voda). Transilvanenii sunt efectiv workholici, dar au, doar uneori si doar unii dintre ei, chiar daca aceia sunt multi si activi, o asa aplecare spre un pragmatism miop spiritual si un pro-occidentalism desantat, ca iti vine sa le explici necesitatea jihadului iranian, chiar nefiind musulman :)) In schimb, ardeleanul/bihoreanul/banateanul/maramureseanul e de o corectitudine incredibila aproape, si de o harnicie ce pare unui "muieti-s posmagii" de prin botosani sau vaslui absolut neumana. =))
Reply With Quote