View Single Post
Vechi 06.05.2012, 14:30:06
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Asa cum ziceam mai sus putin, muncitori cu gura, lenesi sunt si-n ziua de azi, o multime.
Acum vreo doua saptamani, cred ca era chiar de Pasti, un bun cunoscut o luase haisa, disperat ca este nevoit sa-si intretina inca cei doi fii, unul dintre ei insurat, care au cam 30 de ani si care nu au chef sa munceasca, incearca tot felul de slujbe din astea de azi pe maine, afaceri cu smechereli, sfarnareli, de astea din care sa iasa banul repede dar sa nu munceasca prea mult, sa se poata scula la 10 dimineata, sa stea cu burta la soare toata ziua, eventual cu telefonul la ureche, sa munceasca prin telefon, din masina cumparata de tata. Si-au luat baietii o gramada de diplome, de astea cum se iau in zilele noastre,au facultati, in curand si ""doctoratele"", au hartii nimic de zis, dar tartacuta e goala, goala!
Dar ei traiesc in casa tatalui lor si din pensia acestuia, ca s-a straduit omul sa faca o casa mare ca sa aibe loc toti, s-a ""descurcat"", si inca si-a mai propus sa le faca cate o casa la fiecare, asa ca sa nu se oboseasca loazele.
Plus ca le-ar mai trebui oleaca de educatie, ca sa stie macar ce e acela respect fata de parinti, dar daca li s-a dat mura-n gura totul, acuma ei cred ca li se cuvine sa ia singuri!
Dar nici nu i-ar lasa sa munceasca orice, sa se injoseasca muncind, baietii tatei.
Ieri ma suna cunostinta mea si asa cumva aduce vorba de politica, stie ca ma indispune subiectul si ca sunt vehementa..si printre altele imi strecoara timid, parca il si vad zambind manzeste la capatul celalalt:""vrea sa candideze si S al meu"". Eu raman proasta si zic ""cine ma, ala care nu e in stare sa se tina pe el si traieste pe spinarea ta vrea sa ne conduca pe noi?"", La care parintele din el zice, ""apoi mai munceste si el..."" Eu nu prea am gura cusuta si-i raspund""ai uitat ca acum doua saptamani o luasesi haisa din cauza lor, mai sa-ti tai venele, ca nu muncesc, ca una, ca alta? boala veche, nu de-acum.... ca nu era prima data cand se plangea.....apai si fiu-to vrea tot la furat de fapt, vrea sa ajunga la borcanul cu miere, nu pentru mine sau pentru tine se duce acolo, ci pentru ca nu-i place sa munceasca si politica a devenit un mod de viata pentru cei ca el"".
Stiu ca sunt lipsita de tact total si ca in mod sigur nu i-a picat bine ce i-am zis, ca doar ramane parinte oricum i-ar fi copilul, dar in sinea lui mi-a dat dreptate si cu o jumatate de gura a si recunoscut.

Si marea lor majoritate, daca nu chiar toti, de aia se reped sa intre in politica, nu din alte motive. Au vazut ca de-acolo se traieste azi cel mai usor, iar cei care vin din urma au perfectionat furtisagurile, uitand de orice: de bun simt, de educatie, de cultura, de om in general.

Ei, daca astia sunt cei care vor sa iasa in fata si sa ne conduca, si noi sa ii acceptam cu ochii inchisi, apoi nu va asteptati sa mai luam noi Plevna!.

.

Last edited by Adriana Cluj; 06.05.2012 at 23:15:31.
Reply With Quote