View Single Post
Vechi 06.05.2012, 21:25:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și înseamnă că ne-am izbit deja de zid. Catolicii susțin că scopul ecumenismului este întoarcerea ortodocșilor (și a protestanților, miafiziților etc.) la BC, ortodocșii - taman pe dos, și....... stop joc.

Ascultați-mă pe mine, că sunt mai bătrân și mai deștept... oops., de fapt, nu sunt, dar în privința asta sunt oricum convins că am dreptate: când se va reuni Biserica, asta o să fie lucrarea Duhului Sfânt. Teologii care se adună prin diverse comisii ar trebui să lucreze după următorul program:

1. Două ore de rugăciune pentru unitate, fiecare în chilia lui;

2. Se adună toți în sala comună, se privesc în ochi, eventual unul mai curajos întreabă: "Ei ? "

3. Dacă nu se întâmplă nimic miraculos, toată lumea înapoi la pasul 1.
Aici aveti dreptate, la fel spun si ortodocsii, unirea se va produce doar cand va fi cazul, nu cand vor oamenii. Din punctul de vedere ortodox atunci cand fiecare va fi in adevar, o unire va fi doar in adevar. Adica atunci cand catolicii vor renunta la invataturile gresite si vor veni la cele ortodoxe. iar rugaciunea este cam singura care poate aduce aceasta luminare.
Vedem ca de 100 de ani de cand e ecumensimul nu s-a intamplat nimic bun, ba mai mult au aparut mai multe denominatiuni. Si cel mai grav, BC a capatat idei ecumeniste, protestante (cel putin o mare parte a ei), dar si unii din credinciosii ortodocsi au capatat aceste idei.
Reply With Quote