View Single Post
Vechi 06.05.2012, 22:37:26
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Unitatea lumii nu o obtii printr-o universalitate ideologica (...) Hristos a vestit un nou mod de existenta la care ii chema pe oameni - dragostea, ca intruchipare a modelului treimic al existentei si vietii adevarate.
Adevarat, aici e cheia unitatii interconfesionale. Diversificati in gandire, slujire, inchinare insa uniti in dragoste.

Acest arhetip il gasiti oriunde dar acum imi vine in minte familia. Sotul si sotia.

Cati dintre noi, cei casatoriti, nu putem marturisi unitatea dar si antagonia intr-un cuplu? Cu subiecte de la pasiuni, diverse simpatii pana la preferinte culinare? Si cu toate acestea exista un liant care tine un cuplu - dragostea. Copii se fac mari si pleaca la casele lor, socrii imbatranesc si mor si cu toate acestea este ceva ce i-a tinut uniti in toate - dragostea.

Astfel si noi, discutam (aprins uneori) despre una, despre alta, marturisim diferit, insa ceea ce ne adevereste inaintea lumii ca suntem frati in Hristos si copii ai aceluiasi Tata, este dragostea.

"Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii." (Ioan 13:34, 35)

Last edited by ucenic; 06.05.2012 at 23:13:18.
Reply With Quote