Subiect: botez
View Single Post
Vechi 07.05.2012, 11:13:02
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inasandu Vezi mesajul
3. in ceea ce priveste ce voi insufla eu din punct de vedere spiritual este sa creada in Dumnezeu si atat. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si tocmai de aceea avem dreptul de a alege credinta pe care vrem sa o urma in viata. In acest moment copiii nu pot alege credinta asa ca o fac pentru ei parintii si nasii, care vor incerca de-a lungul vietii sa le explice de ce este corecta. In final tot ei aleg.
Iertare, dar imi facet impresia ca nici dvs nu stiti ce inseamna ortodoxie. Oare cm veti reusi sa insuflati finilor valorile ortodoxe, daca nici macar nu le cunoasteti?
Citat:
4. Din nou, nu simt nevoia sa ma justific, mai ales in fata dvs., de ce eu si sotul meu nu suntem inca cununati. In viata toate se intampla atunci cand trebuie sa se intample.
De multe ori nu e asa. De multe ori noi hotaram ce sa se intample si cand. Multe famiili nu se cununa religios zicand ca inca nu a randuit Dumnezeu. Oare Dumnezeu randuieste ca tinerii sa traiasca in desfranare ? asta e voia Domnului? Sau multi oameni cu putini copii spun ca nu le vin copii ca nu e voia Domnului(dar in acelasi timp folosesc anticonceptionale sau prezervativ). asadar voia Domnului nu e oprirea nasterii de pruncii, in particluar sau practicarea pacatului, in general, ci asta e intotdeauna alegerea omului. Asadar, haideti sa nu mai aruncam vina pe Domnul ptr alegerea decizilor noastre!
Citat:
5. Am discutat si cu preotul care urmeaza sa oficieze botezurile care, ne-a explicat ce se poate si ce nu se poate si ca este dreptul nostru de a alege cum dorim sa botezam: impreuna sau separat (inca o data, liberul arbitru). Am decis sa botezam separat, sa devenim rude de gradul IV cu posibilitatea de a ne cununa ulterior. De asemenea ni s-a spus ca ne poate face logodna inainte de botez si ca asa am putea sa botezam impreuna.
raman din nou consernata... Of, Doamne!
Logodna nu are rolul de a uni tinerii!, are doar rol de garantie, de promisiune. Va rog sa nu va amagiti considerand ca daca sunteti logoditi sunteti si cununati. Doar casatoria inainte va uneste, va leaga pe totdeauna in fata lui Dumnezeu.

Ieri am avut parte de inca un dus rece. Cautam de zor in Pidalion(e cartea ce cuprinde canoanele BO - se mai numeste si carma Bisericii ortodoxe) niste canoane, la care un preot din incapere imi spune: Canoanele nu sunt treaba femeii. Ce te intereseaza pe tine canoanele, daca preotii nu se preocupa atata de ele? asta ca sa nu zic ca cu cateva minute inainte imi marturisise ca in urma cu ceva vreme botezase un tanar penticostal, iar nasa fusese viitoarea lui sotie! I-am zis Parinte, stii ce ai facut?Ai cununat finul cu nasa!! Si raspunsul stiti care a fost? Tu nu vezi partea buna a lucrurilor. Tanarul s-a botezat la ortodoxie.

Asadar, pe buna dreptate sunt socata. Si intristata de cat de superficial sunt tratate aceste lucruri atat de importante de insusi slujitorii Bisericii

P.s parerea mea e puteti faceti cununia religioasa acum, inainte de botez iar la anul, cand va ies socotelile sa continuati cu masa sau ce doriti.
Am cunoscut un caz, in care s-au cununat religios in tinuta eleganta, iar peste o vreme(cateva luni) tanara s-a imbracat in mireasa si au facut petrecerea.
Eventual puteti merge la biserica si in tinuta de la anul si rugati preotul sa va faca o slujba de multumire
E o varianta mai nonconformista, dar mai placuta lui Dumnezeu.

Last edited by lore86; 07.05.2012 at 11:15:52.
Reply With Quote