07.05.2012, 23:55:24
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Programul pe care ti-l faci, oricat de mic ar fi timpul acordat rugaciunii, sa fie regulat. Noi suntem fiinte ritmice, trupul nostru fiinteaza ritmic si sufletul nostru este chemat sa actioneze dupa randuiala, Dumnezeu a creat totul dupa o randuiala. Si ingerii sunt tot dupa randuiala, totul e dupa randuiala! Asa ca, sa-mi fac si eu o randuiala a mea: ma rog cinci minute dimineata, un minut la pranz, sase minute seara, dar pastrez aceasta randuiala! Incet, incet ea se poate schimba, dar sa tinem cu dintii de ea. Totul depinde si de hotararea pe care o punem, ca nu ajunge doar vointa. Vointa e alimentata mereu de hotararea pe care o avem!
Si nu va bazati pe simtire. Mai vine cineva si-mi zice: „dar eu nu simt nimic la rugaciune”. Pai, nu e nevoie, ca rugaciunea nu e un film serial, plin de suspans! Nu, nu e nevoie sa simtim, ci sa ne rugam si sa facem… Parca noi cand mancam, de cate ori zicem: „acum am nevoie de 70 de calorii”? Numai daca avem diabet le masuram, altfel mancam cu bucurie, cu placere sau fara pofta, dar trebuie sa mancam, ca altfel nu suntem sanatosi. Asa e si cu rugaciunea, cateodata mi se pare ca e o mancare foarte buna, cateodata mancam ca sa nu murim si sa nu lesinam.
Maica Siluana Vlad
|