Citat:
Īn prealabil postat de ucenic
Cuvinte mari vrei sa spui Ioana.
De cand sunt pe acest forum am apreciat si cunostintele tale si profunzimea analizelor. Dar ca sa cred aceasta afirmatie inseamna ori ca eu nu L-am cunoscut pe Hristos ori eu nu am cunsocut nimic din traditia ortodoxa.
Fara suparare. Hristos nu are a face nici cu traditia ortodoxa, nici cu cea catolica, nici cu cea penticostala.
Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu - azima nedospita. Traditia, din orice religie sau din orice cultura, este aluatul omului.
|
Dar, frate drag, printre Parintii care au format si formeaza Traditia noastra Ortodoxa, aminteste-ti te rog ca au fost oameni sfinti, Hristofori. Sunt atat de multe marturii... Si scrise si nescrise, de tot felul. Vietile lor sunt dovada ca Hristos a fost prezent in viata lor, ca L-au cunoscut si ca Duhul Sfant i-a ales ca Vas al lucrarii Lui.
Sa inteleg ca toate scrierile pe care noi le cinstim si citim cu evlavie, toate scrierile despre viata si minunile acestor oameni sfintiti, oameni sfinti, nu dezvaluie nimic din impreuna-lucrarea lui Dumnezeu cu omul?
As dori sa dezvolti ceva mai mult punctul tau de vedere, sa argumentezi in sprijinul afirmatiei tale, daca binevoiesti. Eu cred ca afirmatia ta nu poate sta in picioare, fiind pur si simplu neconforma cu realitatea istorica a Bisericii.
Te rog sa ma ierti pentru opozitie, dar credinta mea e in acestpunct diferita de a fratiei voastre.
Dumnezeu sa ne miluiasca!