Citat:
Īn prealabil postat de catalin2
Si multi ajung sa fie interesati de paranormal, religii asiatice, etc.
Dar fiecare va gasi in functie si de faptele sale, de smerenie si celelalte.
spunand ca adevarul nu conteaza sau e pe planul doi, importanta e intelegerea, fericirea in corectitudinea politica.
|
Ei da, aceste lucruri m-au intristat mereu. Oamenii pun mereu tot felul de prioritati, dupa cum le este firea, frica si altele... Cuvantul lui Dumnezeu este mereu amenintat sa pice pe locul doi in vietile noastre. E o realitate asta, Catalin, pe care eu unul o vad mai clar acolo unde cunosc mai multe, adica in Biserica. Dincolo de marturisire atunci cand spunem Crezul, dincolo de alte lucruri si momente minunate din viata noastra in Biserica, mediocritatea si fatarnicia vietii noastre in tot locul si in fiecare zi sunt prea batatoare la ochi. De aceea reamintesc iarasi cuvantul amar al unui om induhovnicit: in Crestinism se minte cel mai mult. Acest Parinte nu facea decat sa puncteze un amanunt caracteristic al vietii noastre fatarnice, in fond, inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor. Nu din dispret si nu cu intentii de sabotare a Bisericii spunea acest cuvant Parintele, ci dimpotriva, cu jale nespusa, tocmai din dragoste pentru Hristos si Biserica Lui.
Dar ce pot zice sau face decat ca oamenii (si in primul rand eu, precum pot constata zilnic) colaboreaza din plin la petrecerea vietii lor, prin alegeri de-a dreptul incredibile, in sensul cel mai nedorit, cel mai nefast cu putinta pentru mantuire?
Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne lumineze pe toti, asa incat sa Il cunoastem, de se va putea, fiecare in parte si impreuna.
P.S. Am mai spus si zau ca nu fac decat sa strig cu durere: ideologia si mistificarea din bisericile noastre de azi omoara Ortodoxia. Suntem tot mai degeaba in Biserica, batem drumurile degeaba, nalucim si murdarim totul. E un fenomen de masa. Din fericire, mereu raman, cred cu tarie, oameni care poarta prin viata lor curata toate aceste nenorociri ale semenilor. Fara ei, fara oamenii cu adevarat ai lui Dumnezeu, lumea ar fi cu totul pierduta.
E lumina, sunt faclii, insa intr-un ocean tot mai adinc de intuneric si minciuna. Asa vad, asa simt, asa cred. ma iau pe mine ca martor al unor batalii pe care, in duhul adevarului marturisesc ca le pierd, vai mult mai des decat le castig. Si vad aceasta la multi altii.
Dumnezeu sa ne miluiasca.