Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Tipic superficial! Eu nu vorbeam de sabate ceremoniale (că au fost date și din acelea la ieșirea din Egipt), ci de Sabatul zilei a 7-a care -repet până are cineva ochi de văzut- a fost încă de la Întemeierea lumii instituit, binecuvântat și sfințit (Facerea 2,3)
|
Si acela tot ceremonial este si cum ziceam, s-o fi odihnit Dumnezeu in a 7a zi dar Sabath nu zice Scriptura ca ar fi tinut nici Adam nici urmasii lui pana la iesirea din Egipt ba chiar dimpotriva, exista marturii ca asta NU s-a intamplat.
Luati matale cartea parintelui Cleopa cea adresata sectarilor si gasiti detalii acolo.
Am publicat deja link -ul de cateva ori daca nu mai sapati putin pe google.
Citat:
Afirmație de 2,5 bani, căci Scriptura zice de sabat și înainte de Exod și după, și înainte de Hristos și după.
Sabatarieni au fost și înainte de White și după, oricâte scorneli s-ar mai inventaria despre "sfințirea", "binecuvântarea" și "poruncirea" duminicii.
|
Va intorc raspunsul cu aceeasi moneda:
afirmatii de 2.5 bani, care nu tin loc de
argumente.
Prima parte a afirmatiei este o abureala, restul sunt false truisme - n-am avut pretentia ca Ellen White a inventat o erezie noua ( ar fi si greu dupa atatea secole de crestinism sa fii f. original in ratacire fara a devenit si f. ridicol), ma referam la contextul adventist si atat.
Citat:
Apropos de învățături străine și de "paravanul" Scripturii... Unde zici că scrie de poruncirea, sfințirea și binecuvântarea duminicii? Întrebarea aceasta are deja o vechime de trei ani pe forum și probabil va rămâne fără răspuns în vecii vecilor...
|
Porunca de a nu lucra duminica este o porunca bisericeasca, o porunca ceremoniala daca vrei, nu o lege morala.
Asa cum sunt si perioadele de post de exemplu.
Dar asta nu inseamna ca e optionala pentru cei care prentind ca au legatura cu Biserica.
Nu-mi zi ca ai aflat asta pentru prima data..