View Single Post
Vechi 09.05.2012, 08:52:35
antoniap
Guest

Implicit

Din cartile scrise de pustnici reiese ca mai intai trebuie sa facem multe rugaciuni pentru iertarea pacatelor. Daca vrem sa avem liniste, e bine sa spunem in gand sau cu glas: ,,Doamne, Iisuse Hristoase, iarta multimea pacatelor mele.'' Dar trebuie sa fim convinsi de asta, nu sa spunem asa si sa credem ca Dumnezeu nu prea are de ce sa fie suparat pe noi.

Psalmii sunt rugaciuni de lauda in mare parte. Daca vrem sa spunem psalmi, atunci sa spunem Psalmul 50, care este foarte folositor pentru pocainta si smerenie.

Daca un imparat pamantesc nu primeste laude de la un condamnat la moarte, oare un Imparat Ceresc le va primi? Daca nu am facut mai intai rugaciuni pentru iertarea pacatelor, sa nu indraznim sa citim psalmi.

Psalmii lui David se citesc dupa ce ne-am angajat intr-o viata duhovniceasca si chiar si atunci cu discernamant. Cei rai nu mai pot fi semenii nostri, ci diavolii. Asadar, o parte dintre psalmi chiar presupun o experienta duhovniceasca. In schimb, Psaltirea Maicii Domnului este lina, este odihnitoare, este scrisa in duhul Noului Testament si poate fi citita oricand si de catre oricine. Este de mare folos. Doamne ajuta.

Last edited by antoniap; 09.05.2012 at 08:56:16.
Reply With Quote