View Single Post
Vechi 09.05.2012, 17:21:04
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Eu am opiniile mele. Printre ele se numără aceea că un dialog civilizat și politicos nu poate exista atâta vreme cât una dintre părți pleacă de la premisa absolută că celălalt greșește, și i-o mai și trântește în față.
Putem face fiecare un exercitiu si sa resemantizam verbul “a crede” atunci cand vorbim cu celalalt alaturand incertitudinea, pentru a gasi prima data corespondente de sens, iar abia dupa nuantele diferite. Opinii personale avem cu totii, iar daca unii aduc in sprijinul ideilor lor pasaje din catehism sau din patristica, cum face deseori Catalin, e un lucru imbucurator, pentru ca bogatia propriei traditii trebuie in primul rand cunoscuta, caci pandeste in permanenta pericolul pierderii deplinatatii prin uitare. Tinand cont ca este, totusi, un forum crestin-ortodox, unii simt nevoia sa sublinieze cand un user are o parere straina Ortodoxiei si pe care o mai expune si cu atotsuficienta, pentru ca aceasta sa nu genereze confuzii printre ortodocsii care n-au o cultura teologica bogata si sa-i fereasca de semnificante amagitoare.

Last edited by ioanna; 09.05.2012 at 17:27:46.
Reply With Quote