Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Domnule Cătălin, nu vă dați seama câtă aroganță și autosuficiență răzbate din această frază...
Eu am opiniile mele. Printre ele se numără aceea că un dialog civilizat și politicos nu poate exista atâta vreme cât una dintre părți pleacă de la premisa absolută că celălalt greșește, și i-o mai și trântește în față.
|
Fraza era: "Esti tolerat sa-ti expui conceptiile gresite pe forum, nu incerca sa ti le impui."
Corect, aveti opiniile dvs., dar acestea izvorasc din modul de gandire format pe conceptia ecumenista, care are la baza relativismul. Adica si eu am dreptate, si tu ai dreptate, adevarul e la mijloc sau nu poate fi cunoscut. Pentru dvs. poate e corect acest mod de gandire, pentru mine sau un ortodox e gresit, ortodoxia este intoleranta fata de alte "adevaruri", considera ca ce e diferit fata de invatatura si dogma ei e gresit. In schimb a fost intotdeauna toleranta fata de oameni, dovada ca nu au fost nici prigoniri ale ereticilor, ale pacatosilor, etc.
Ieri am cautat ceva despre corectitudinea politica si am gasit prezentarea unei carti numita "Zeul tolerantei si descrestinarea crestinimsului". Si am gasit un citat spus de Prof. Gherman Engelhardt: „
Creștinii ortodocșii poartă în lume un adevăr de o nemaipomenită incorectitudine politică, un adevăr pe care majoritatea oamenilor se rușinează să-l mărturisească în public”.
Adevarul insusi este intolerant, nu tolereaza neadevarul. Petre Tutea chiar spunea: "Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr."
In contrast ideile ecumeniste sunt generoase, fac pe plac oricui, doar sa se lepede de adevar sau sa nu-l intereseze. Tolereaza toate "adevarurile", nu are importanta ca unele se contrazic flagrant, ba chiar am vazut la unii ca spun ca ideile opuse spun de fapt acelasi lucru.
Dar in mesajul catre ucenicul era vorba de altceva, unii eterodocsi dupa un timp se satura sa-si expuna doar ideile, incep sa doreasca sa le impuna. Binenteles ca ei cred ca la ei e adevarul fie ca e vorba de conceptii ecumeniste sau de conceptiile cultului lor. Cum singuri nu fac fata incearca sa capete putere prin numar, noi suntem mai multi care spunem acelasi lucru, deci aici e adevarul. Unii mai trec si peste, incep sa atace, sa ia peste picior, etc. , incep deja sa se simta siguri pe ei si stapani.