Citat:
Īn prealabil postat de Illuminatu
Motivul pentru care cred eu ca aceasta miscare nu are origini bune este ca ideologia ei face o numita presiune pe cei care nu sunt adepti inducandu-le impresia ca in afara acestor manifestari NU AU DUHUL SFANT, AU RAMAS PE DIN-AFARA.
Si invers, cei care au aderat la aceasta manifestare cred despre ei ca sunt cu un cap mai inalti decat ceilalti: si asta nu cred ca este de la Duhul Sfant.
Ori mie unuia nu-mi place defel sa fiu constrans.. E un tip de presiune psihologica eliminatorie.
|
Frate ortodox, oare nu ai descris aici exact ce facem noi ortodocsii, adeseori, in relatiile cu fratii din alte confesiuni? Chiar aici pe Forum avem o larga demonstratie practica. Oare zic bine?
Dar de bancurile, glumele si glumitele sarcastice adresate B.C., ce spui? Ca zice "lumea buna" din ograda noastra, cum ca nu ar mai fi poposit Duhul prin Apus de vreo mie de ani...
Ce facem cu toate astea (ironii, sarcasm, dispret si injuraturi)? Le ingaduim, nu-i asa? Ca deh, sa ne vedem de barna noastra, fiecare in parte!
Atunci, ca fii credinciosi ai Cuvantului Sfant, sa procedam pana la capat cu critica, nu doar pe unde ne convine intru linistirea confortului nostru mediocru si steril: hai sa incepem prin a ingadui ca fac si altii exact ce facem, vai, noi insine, in infumurarea noastra neostoita.
Vezi si metehne asemanatoare comentate pe topicul despre Biserica Catolica ca cladire (trecind peste jocul cacofoniilor din nume).
Radicalism inevitabil, propriu Bisericii, vor spune unii, aducind (in mod gresit dar frecvent) ca argument apelul Apostolului de a scoate pe cei rai afara dintre noi. Nevoind acesti frati superbetonortodocsi sa citeasca textul si contextul (in care Sfantul face precizarea de rigoare, indicind limpede la cine anume se refera), nici sa exerseze un strop de atentie, luciditate si bunavointa.