10.05.2012, 11:05:03
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.04.2012
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mirela0110
...
este foarte adevarat, de asta suntem ceea ce gandim, avem parte de ceea ce meritam. dar nu stiu cum sa ma exprim, consider ca in momentul in care este botezat un copil nu se rasfrang pacatele nasilor asupra copilului ...
da, modul de gandire al mamei cat este insarcinata, faptele ei, cum se comporta, ceea ce face ea in timpul sarcinii, asta stiu ca influienteaza copilul, mai ales daca este suparata, stiu ca copilul simte tot. si apoi de asemenea, dupa nastere educatia pe care o primeste copilul, mediul in care creste, iubirea pe care o primeste si care este invatat sa o dea, frica de Dumnezeu, toate astea influienteaza copilul in bine sau in rau. dar nu pacatele nasilor pe care le au la botez, nu cred ca are de ce copilul sa plateasca pt pacatele altora ... nu stiu, asa cred eu, refuz sa cred ca Dumnezeu ne pedepseste pentru pacatele altora ... poate gresesc, doar Dumnezeu stie, El judeca si pedepseste ...
|
Toate energiile care se manifestă în jurul copilului îl influențează pentru că din conștiința lui lipsește orice experiență; nu i s-a sădit în ea nicio poruncă, obicei sau principiu, e goală complet. La aceasta se adaugă legătura sfântă de sânge.
Nașul este un părinte duhovnicesc, care, prin acordul inițial de botez, devine rudă de sânge cu familia finului.
7. Cel ce pazeste dreptatea si face mila cu mii si mii, Cel ce sterge faradelegile si nedreptatile si pacatele, dar nu-l lasa nepedepsit pe cel vinovat, faradelegile parintilor tinandu-le asupra copiilor si asupra copiilor copiilor, asupra celui de al treilea si al patrulea neam!" (IES 34:7)
|