Ca sa putem face asta, trebuie sa avem multa convingere in suflet si sa fim hotarati in asa fel incat sa avem puterea sa ne ducem la cel cu care am fost in dusmanie si sa il mustram sau sa ne cerem iertare; din punctul meu de vedere acest lucru este foarte greu de facut in ziua de azi, pentru ca acum noi gandim si simtim altfel, am fost crescuti si obisnuiti cu principii moderne, cum ca nu este bine sa te injosesti si sa suporti asa usor injurii si jigniri care mai de care mai urate, uneori chiar si batai, fie ele si din partea parintilor, spun asta pentru ca chiar eu ma aparam intr-un fel cand mama venea si incepea sa ma palmuiasca pe la varsta de 15 - 16 ani, deja aveam mandrie! Cum sa dea mama in mine? Nici nu se mai pune problema atunci cand te loveste un strain, ca in acel moment asa fierbe in tine mania incat ripostezi poate intreit asupra dusmanului, :(, iar asta numai din cauza ca am fost invatati sa ripostam sau in cel mai bun caz sa ne aparam. Nimeni in aceste vremuri nu mai sta sa traiasca dupa cum indruma sfintii in scrierile lor sub indrumarea duhului sfant, ci fiecare isi face dreptate asa cum considera el ca este mai bine si mai corect.
|