Subiect: mentalism
View Single Post
Vechi 10.05.2012, 20:51:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Din ce stiu mentalistii sunt oameni normali, n-au capacitati extrasenzoriale, ci doar folosesc iluzii psihologice, tehnici de persuasiune, manipulare, care sa-ti creeze o anumita stare etc. Probabil ca acela se inspira din practica "magiei", ca doar asta e rolul mentalistului sa creeze iluzii, care sa-i dea omului senzatia de magie, de ceva supranatural. "Magia" mentalistului nu e reala, e o iluzie.
Daca face doar o iluzie este iluzionism, nu are legatura cu ceva negativ. dar daca foloseste si puteri paranormale (numite modern puterea mintii) atunci e ceva din alta ramura. Chiar si in artcolul wikipedia spune ca e o combinatie intre magie si iluzionism. Eu ma indoiesc ca poate fi doar iluzionism indoirea unei linguri, ghicirea unui numar, cuvant, etc., miscarea unui obiect de la distanta, etc. Toate acestea in schimb pot fi realizate prin tehnici paranormale, au si denumiri specifice. Mai mult nu stiu, daca doar le imit ape acelea sau chiar le realizeaza. Am dat acum intamplator peste blogul mentalistului ajuns in finala, am inteles ca e ateu, el spune ca el poate sa faca orice, nu are nevoie de religie.
Reply With Quote