Subiect: mentalism
View Single Post
Vechi 10.05.2012, 21:23:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Telekinezia nu e o iluzie, e real, insa "citirea gandurilor" se poate face (si) prin iluzionism, adica poti determina pe cineva sa creada ca intr-adevar i-ai citit gandurile, insinuandu-i sa dea raspunsul la care te-ai gandit tu sa-l dea, conducandu-l prin diverse intrebari, bine puse, spre acel raspuns. Indoirea lingurii e un truc, pe bune. Exista insa si oameni cu capacitati extrasenzoriale, insa din cate stiu, Biserica interzice omului sa si-o folosesca. Nu cred ca ii condamna pentru ca o au, ci daca o folosesc.
Mentalistul de la noi are pe blog si articol despre hipnoza si din cate inteleg el spune ca nu sunt trucuri. Acum nu imi dau cu parerea mai mult, nu stiu daca e iluzie sau e real.
In legatura cu aceste "puteri" numite paranormale, nu sunt capacitati ale omului, sunt de fapt o conlucrare cu ingerii cazuti, care exista de mii de ani dar azi in perioada seculara i-au gasit explicatii si nume moderne. Stiu cate ceva despre asta pentru ca inainte eram curios in legatura cu paranormalul si am citit cate ceva, iar cand am devenit credincios am aflat si varianta ortodoxa. De exemplu cum se realizeaza levitatia putem citit in viata Sf. Apostol Petru, ingerii cazuti il purtau prin aer pe Simon Magul (exista si ca minune crestina dar in mai mica masura). Despre spargerea obiectelor, mutarea lor, putem citi in poveste despre Cuv. Paisie Ahioratul cu un tanar practicant tibetan ce venise la ei. Mai exista sugestia, adica implantarea unui gand altui om. Ghicitorii pot ghici cate ceva din trecut tot cu ajutorul ingerilor cazuti care ii dau ca un fel de ganduri, ei stiu ce s-a intampalt cu acel om. Eu am cunoscut un ghicitor, care la un moment dat a vrut sa ma invete si pe mine sa ghicesc.
Important de specificat, marea majortiate din acestia care folosesc puteri paranormale nu stiu ca sunt de la ingerii cazuti, ei cred ca au ei o putere.
Reply With Quote