Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Lăudați-vă cât vreți, e treaba voastră! HorațiuM avea dreptate când observa, cu o asprime în care unii și-au proiectat propria aroganță rănită, că sunt mulți pe-aici care vorbesc într-o totală necunoștință de cauză.
O observație din colecția lui Murphy se potrivește ca o mănușă situației de față: ”Este mai ușor să te lupți cu alții pentru principiile tale cele mai sacre decât să te ridici la înălțimea lor”.
Vă doresc tuturor numai bine!
|
Decat sa ne contrazicem degeaba nu era mai simplu sa venim amandoi la adevar? Sa ne amintim cum a evoluat divergenta. De-a lungul timpului am purtat discutii amiabile, chiar si la discutia despre Yannaras. Apoi la un moment dat ai fost deranjat de conceptia neecumenista pe care o expuneam in dialog cu alte persoane si m-ai atacat indirect, cu cuvinte dure. Eu te-am intrebat atunci pe mesaje private daca la mine te-ai referit, ai spus ca nu, desi era evident ca asa era. Unii useri eterodocsi apoi s-au folosit de aceasta si m-au batut la cap cu aceleasi lucruri. A doua oara iar ai scris un mesaj peiorativ la adresa mea, si iar nu am spus nimic. A treia oara cand ai facut-o ti-am atras atentia intr-o discutie in mesaje private. Apoi ai continuat acest mod de adresare, desi eu intotdeauna iti adresam mesaje normale, fara sa folosesc vreun cuvant exagerat. Si toate acestea doar pentru ca te deranja ca expuneam conceptii diferite de ale tale, conceptii diferite de cele ecumeniste. Nu e mai bine decat sa ma tot judeci pe mine sa vezi mai bine care sunt invataturile ortodoxe si care sunt cele gresite si sa renunti la cele din alte parti? Uite, si parintele Arsenie pare habotnic, si alti sfinti dati de mine, de fapt toti, dar adevarul este ca ei sunt ortodocsi, tu nu ai inteles bine.
Eu am dat citate din duhovnici, sfinti, tu spui dai exemplul unui alt user care dupa aprerea mea are conceptii mai eronate decat un simplu ecumenism, e o combinare intre filozofie protestanta, panteism, new-age, ortodoxie. Probabil nu ai vazut ca intre timp i-am raspuns la mesaj aratand ca s-a inselat in ce spunea, deci nu avea dreptate, am vazut mesajul lui abia dupa 10 zile:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=122
Eu nu sunt suparat deloc si nu am nimic cu tine, nu ma deranjeaza prea mult criticile altor ortodocsi chiar daca sunt gresite. Nu vreau sa fiu certat cu tine.