View Single Post
Vechi 28.09.2007, 16:00:50
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Cunoasterea lui Dumnezeu prin rugaciune depaseste orice aspect teoretic si speculativ cu privire la Dumnezeu. Intalnirea cu Dumnezeu prin rugaciune este una existentiala. Aceasta posibilitate este un dat otologic ptr ca Dumnezeu ne-a creat cu aceasta capacitate de a dialoga. Deci rugaciune nu este de ordin facultativ, ci ontologic. Vorbesc prin rugaciune cu Dumnezeu reusesc sa ma definesc intr-un mod autentic prin raportarea la Arhetipul sau Modelul meu.
Parintele Staniloae
Intalnirea cu Dumnezeu
L-am cautat pe Dumnezeu in oamenii din satul meu, apoi în carți, in idei si in simboluri. Dar aceasta nu-mi dadea nici pace și nici dragoste. Intr-o zi am descoperit în scrierile Sfintilor Parinti ai Bisericii ca este posibil sa-L intalnesti pe Dumnezeu cu adevarat in rugaciune:
Atunci, cu multa rabdare, m-am asezat pe treaba. Astfel, am ințeles, putin cate putin ca Dumnezeu este aproape, ca ma iubeste si ca, lasandu-ma umplut de iubirea Lui, inima mea se va deschide celorlalti. Am inteles ca iubirea este comuniune cu Dumnezeu si cu cel de langa tine. Si ca fara aceasta comuniune lumea nu este decat tristete, rusine, dezolare, masacre. Numai daca va voi sa traiasca in aceasta iubire, lumea va cunoaste viata vesnica .
Reply With Quote