Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nu ma deranjeaza ca nu credeti in vorbirea in limbi, dar macar nu mai repetati iarasi vorba asta neinspirata despre faptul ca de acum nu mai e la fel de necesara ca pe vremea apostolilor. In lume sunt inca 2000 de limbi in care nu este inca tradusa vreo parte din Biblie, nici macar NT, deci mai multe ca pe vremea apostolilor, cand lumea era foarte mica. Au fost mult mai multe limbi fara Biblie, dar ereticii astia de sectanti au trimis in triburile respective oameni care au invatat limbile, au format un alfabet (caci multi nu aveau) si au tradus Biblia. Om fi noi studiosi, in stare sa invatam limbi clasice, dar sunt destui care nu au descoperit inca limba engleza sau nici macar pantalonii.
|
Draga Doriana,
vorba mea o fi inspirata, neinspirata, nu stiu! Cert este ca vorba nu imi apartine, reproducerea acesteia, insa, da. Si vorbele au fost rostite si, astfel, transformate in cuvinte de invatatori de-ai nostri, ortodocsi.
Neaprofundand, insa, dilema a cui o fi inspiratia vorbei, eu concluzionez cercetand vorbele dvoastra.ca nu prea ati fost inspirata in inscrisul de mai-sus. De ce? Pai tocmai dvoastra.intariti ideea ca glosolalia este o ...NECESITATE. Corect?
Si unde exista o necesitate exista si conjunctura care determina aceasta ...NECESITATE. Corect?
Si cum o conjunctura este specifica doar anumitor momente, sau locuri, sau fapte, sau oameni, sau popoare, sau culturi, sau ..., atunci inseamna ca dezvolta reguli, sau atitudini, sau .. diverse consecinte (cum ar fi vorbirea in limbi, de ex.) specifice factorilor ce caracterizeaza conjunctura. Corect?
Si-atunci, voi de ce vorbiti in limbi amazono-amerindiene la adunarile voastre? Aveti printre voi amazoni sau amazoane, amerindieni sau amerindiene care au picat ca musca-n lapte in adunarea voastra? Si au nevoie de o evanghelizare cu lesin? Ca sa simta pe pielea lor rosie cum e sa mori si invii la o noua viata... crestina.
Deci, draga Doriana, pacatul DEZUMANIZEAZA.
Deci, vorbirea in limbi NU ESTE O CONDITIE DE MANTUIRE!
Deci, si noi sarbatorim Cincizecimea (sau Rusaliile, sau Pogorarea Duhului Sfant), deci si noi suntem penticostali, insa voi nu sunteti ortodocsi! Chiar imi pare rau de asta!
Dar nu e tarziu niciodata sa te intorci sau sa vii sa gusti adevaratul ...Adevar!