View Single Post
Vechi 12.05.2012, 21:54:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Domnule Tricesimus, haideti sa nu confundam planurile! Ma gandesc ca faceti distinctia dintre cauzele care provoaca incetarea functiilor biologice si cauzele care provoaca ruperea de Dumnezeu.
Mă iertați, dar nu eu sunt cel ce confundă planurile: sensul figurativ cu realitatea tragică a morții! Atât ruperea de Dumnezeu, cât și moartea "biologică", au o singură cauză: p ă c a t u l .

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Cum se poate sa nu sesizati ca pilda fiului risipitor ne evidentiaza unul din cele doua tipuri de moarte? Nu e clar ca se refera la moartea spirituala (thanatos), care e cu totul altceva decat moartea biologica a trupului (nekrotes)?
Doamnă, ori vreți să mă puneți la probă, ori mă credeți tâmpit! Oi fi eu puțin bătut în cap, dar tâmpit nu sunt, căci uite, sesizez că-mi prezentați exact pe dos lucrurile!

"Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat..." (Luc. 15,24 - versiunea Sinodală)

În original νεκρός, adică exact ce ați desemnat dvs. ca fiind "moartea biologică a trupului". Deci dacă fiul pierdut nu murise "biologic", pe cale de consecință, aici aveam de-a face cu o vorbire figurativă.
Reply With Quote