View Single Post
Vechi 13.05.2012, 15:08:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
După cum v-am mai atenționat, faceți parte din acea majoritate care a spus: "Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?".......
Și eu am mai răspuns că "acea majoritate" e reprezentată astăzi tot de o majoritate având aceeași problemă de înțelegere a lucrurilor spirituale. Atunci ca și acum, cuvintele Mântuitorului au fost înțelese literalist, că ar fi vorba chiar de carne și sânge din trupul Lui. Creștinii aceia "majoritari" măcar aveau o scuză: auziseră pentru prima dată metafora lui Isus. Însă astăzi avem atât exemplul lor negativ, cât și explicația Mântuitorului din Evanghelie:

"Duhul este acela care dă viața, trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și viață. Dar sunt unii dintre voi care nu cred!”"(Ioan 6,63-64 - versiunea catolică)

Cuvintele Mântuitorului trebuiau interpretate duhovnicește, căci erau duh nu trup (în original: σάρξ = carne). Hrana aceasta ("carnea" și "sângele" Lui) este o hrană spirituală, nu una fizică -cum înțeleseseră "majoritarii" scandalizați. De ieri și de azi...
Reply With Quote