View Single Post
Vechi 13.05.2012, 22:02:22
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Cum poate ajunge mintea neroditoare? Daca mintea ajunge neroditoare atunci omul devine o "leguma", un retardat, nu-i asa?
Mintea nu devine neroditoare, ci in acel moment este fara rod. Asta inseamna ca mintea, neintelegand ce spune gura, nu se zideste, nu poate spune "Amin!" , caci nu intelege ce se spune. Asta nu inseamna ca duhul nu poate fi roditor, caci rugaciunea in limbi este o rugaciune cu duhul.
"Caci, daca ma rog intr-o limba straina, duhul meu se roaga" v. 14
Citat:
Deci, Sf.Ap.Pavel nu lauda deloc dorinta corintenilor de a vorbi in limbi, ci dimpotriva incearca sa-i tempereze.
"Voiesc ca voi toti sa graiti in limbi" v. 5
Citat:
Intregul capitol este, dupa umila mea parere, o CHEMARE a Sf.Ap.Pavel adresata crestinilor di Corint de a o "lasa mai moale" cu vorbitul in limbi..
...in Biserica. Corintenii erau niste crestini foarte entuziasti, asa cum sunt penticostalii. Vorbeau in limbi toti odata fara talmacire, ceea ce ducea la galagie si dezordine in biserica. De aceea Pavel face apel la ordine si spune ca daca nu exista talmacire sa nu se mai vorbeasca in limbi cu voce tare, ci doar in particular, cu Dumnezeu:
" daca nu e talmacitor, sa taca in biserica si sa-si graiasca numai lui si lui Dumnezeu." v. 28
Citat:
In concluzie, de ce sa caut eu sa vorbesc in limbi? De ce sa las ratiunea pentru o inflacarare de moment din care nici eu nu inteleg nimic? Doar pentru o senzatie "tare"?
Pai asa mai bine ma apuc de "Counter Strike". Acolo cel putin nu renunt de tot la ratiune, ci caut tot felul de strategii de atac, adica imi mai folosesc oleaca ratiunea.
Dvs idolatrizati ratiunea, punand-o mai presus de darurile lui Dumnezeu si crezand ca acestea o anuleaza. Haideti sa ne intelegem: niciun dar al Duhului Sfant nu este rational, deoarece transcende ratuinea. Proorocia nu este ceva rational, caci vine dintr-o ratiune care nu este a noastra, ci a lui Dumnezeu, minunile nu sunt rationale, ci chiar contrazic orice ratiune. Vindecarile la fel. Si la fel deosebirea duhurilor sau vorbirea in limbi.

De fapt dvs aveti o problema cu insusi darul lui Dumnezeu, care vi se pare ceva deplasat pentru ca nu il cunoasteti. Insa trebuie sa intelegeti ca Pavel avea atat minte incat sa nu puna la indoiala un dar al Duhului Sfant si utilitatea lui, caci stia ca Dumnezeu este mult mai intelept decat el. Darurile Duhului Sfant sunt ceva extraordinar, divin si demn de ravnit. Insa faptul ca ati vazut prea multe imitatii si ati auzit prea multe barfe despre ele va face sa le dispretuiti. Incercati totusi sa fiti obiectiv si sa ganditi ca sunt totusi daruri ale Duhului Sfant, iar El stie sa faca daruri mult mai frumoase ca noi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14