Vezi ca ti-am dat explicatia trucului cu servieta, pe sectiunea
Generalitati. Sorry, nimic paranormal, doar putina dexteritate :) A profitat de neatentia privitorilor, captivati de ceea ce el tot vorbea intr-una si care n-au sesizat ca dupa aprox. 8 minute din momentul in care i-a intrebat el pe jurati ce se afla in servieta, pe scena mai apare inca o recuzita (o masa adusa de o persoana), ce continea in ea un plic identic cu cel din servieta, pe care el il schimba si-l arata ulterior juratilor. Daca revezi filmul, sesizezi ca el nu deschide servieta si desface direct plicul si-l arata, cum ar fi firesc, ci se foloseste de masa respectiva drept suport. Cel care i-a adus masa, complicele, i-a scris raspunsurile juratilor pe care le-a auzit in min.1 cand i-a intrebat Gog pe cei trei si a introdus foaia intr-un plic identic cu cel aflat initial in servieta, iar in min.8, dupa scena cu EKG-ul, i l-a adus pe scena. Tot ce folosesc artistii iluzionisti pe scena, toata recuzita lor, are o utilitate in regia spectacolului, nimic nu e "pus de forma".
Citat:
Sa ne imaginam ce se va intampla cand va veni Antihristul, despre care se spune ca va face mari minuni. Intr-o lume care deja este aproape secularizata majoritatea vor fi foarte impresionati de minuni.
|
Sa stii ca ma intreb si eu ce va fi atunci, daca acum, atatia oameni, tind sa creada orice "minune", orice "magie", tind sa vada supranaturalul, acolo unde nu e.
Oamenii secularizati nu cred in minuni, cei religiosi cred, iar pericolul este de a nu putea distinge intre o minune reala , una falsa (un truc, o iluzie vizuala) si una amagitoare( reala, insa de influenta demonica)
p.s al naibii si astia de la pro tv, nu arata momentul in care el ia de pe masa plicul acela albastru, ci muta imaginea pe juriu :) Dupa cum se vede, el arata plicul albastru numai pe fata (insistand asupra capatului plicului cu cei doi nasturasi si alte vrajeli), insa cand a luat plicul de pe masa, l-a luat cu tot cu plicul acela cu semnul "?" pus de complice si in care i-a pus foaia cu raspunsurile si pe care l-a introdus in plicul albastru, care n-avea unul din capete sigilat.