View Single Post
Vechi 14.05.2012, 12:23:54
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dvs idolatrizati ratiunea, punand-o mai presus de darurile lui Dumnezeu si crezand ca acestea o anuleaza. Haideti sa ne intelegem: niciun dar al Duhului Sfant nu este rational, deoarece transcende ratuinea. Proorocia nu este ceva rational, caci vine dintr-o ratiune care nu este a noastra, ci a lui Dumnezeu, minunile nu sunt rationale, ci chiar contrazic orice ratiune. Vindecarile la fel. Si la fel deosebirea duhurilor sau vorbirea in limbi.
"22.Iar roada Duhului este iubire, bucurie, pace, îndelungă-răbdare, bunătate, facere de bine, credincioșie,
23.blândețe, înfrânare, curăție; împotriva unora ca acestea nu este lege." Gal.5.

Dvoastra.spuneti:
"Proorocia nu este ceva rational, caci vine dintr-o ratiune care nu este a noastra, ci a lui Dumnezeu".

Dupa cate se vede nu prea faceti distinctie intre ratiunea omului ca inteligenta si capacitate de a judeca lucrurile si ratiunile lui Dumnezeu (sau ratiunea, explicatia de ce duce la indeplinire Dumnezeu un anumit lucru).
Nu vi se pare ca sunt 2 lucruri distincte? Sau poate credeti ca cele 2 ratiuni sunt identice, inteligenta omului este identica cu cea a lui Dumnezeu? Ca asta nu miroase a bine...

Si proorocii stiau ce proorocesc, nu le anihila Dumnezeu ratiunea, mintea, inteligenta.

"23.Deci, dacă Biserica toată s'ar aduna laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, oare nu vor zice că sunteți nebuni?" 1 Cor.14
Aici Sf.Ap.Pavel le vorbeste foarte deschis, numai unul inchis la inima nu ar sesiza mustrarea sa.

"28.iar dacă nu se află tălmăcitor, atunci să tacă'n Biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu." 1 Cor.14.
Spuneti-mi, va rog, cand il prinde pe vreunul de la voi vorbitul in limbi, are puterea, vointa sa se opreasca asa cum indeamna Sf.Pavel aici? Va spun eu ca nu se poate abtine; si stiti de ce? Pentru ca nu se mai poate controla, vointa ii este subjugata.
Spuneti-mi, cine este cel care subjuga si duce in robie? Sper ca-i stiti numele rau-famat...