Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ba să explicați dvs. cum poate un creștin antropofag să-și mănânce propriul Dumnezeu... Doamne iartă-mă!
|
_______
Daca propriul Dumnezeu si-a lasat Trupul euharistic pnevmatizat in chip tainic de paine, disponibil in Biserica Sa, atunci poate. Daca nu, nu.
Nu Dumnezeu a zis cuvintele „De nu veti manca Trupul Meu, NU VETI AVEA VIATA in voi”?
De veti zice iar ca e un limbaj figurat, intreb din nou:
Atunci pentru ce, Doamne Sfinte, a inviat Hristos firea umana (cu tot cu trup) ? Sa o tina doar pentru El? Nu sa ne-o transfere noua restaurata ontologic?
Pentru ce si-a adaugat fire umana, ce nevoie are Dumnezeu de o constitutie umana pnevmato-psiho-somatica? Firea Lui divina nu-i era suficienta? La ce i-a mai trebuit si un Trup de om? Nu ca sa-l repare ontologic si sa ni-l dea nou inapoi restaurat? Nu asta-i
scopul principal si ultim pentru care S-a intrupat? (pe langa jertfa facuta in locul nostru).
Nu pentru asta si-a adaugat firea umana prin Intrupare? Nu pentru a o avea El inlauntrul Lui, pentru a o putea modifica ontologic din interiorul ei, pentru a o tamadui din launtru de ruptura provocata de moarte? Iar dupa ce a restaurat-o ontologic, nu pentru asta a restaurat-o, ca sa ne-o transfere noua (integral, inclusiv material) miliardelor de ipostasuri (persoane) detinatoare ale acestei firi?
Cum anume sa ne-o transfere? Asa cum a randuit El la Cina cea de Taina cand a instituit Taina Painii Euharistice: „luati mancati, acesta este Trupul Meu”.
Nu El a zis cuvintele acestea? „ Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci
Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
Adevărat, adevărat zic vouă,
dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.” (Ioan 6, 51-57).
De ce anume sa ne dea Trupul Lui pnevmatizat sa-l mancam si Sangele Lui pnevmatizat sa-l bem ? Nu e suficient doar sa avem o viata morala si sa credem doar asa ca simplu asentiment mintal ca prin sangele Lui ni s-au iertat pacatele si gata?
Nu, pt. ca altfel, noi cum anume vom putea invia daca nu-L avem in fiinta noastra
intreaga ( subliniez: parte trupeasca +parte spirituala) pe singurul care ne poate invia din interior?
„De nu veti manca Trupul Meu, NU VETI AVEA VIATA in voi”.
Din pacate, si acum, la fel ca si atunci, sunt unii care se poticnesc de cuvintele Lui: „Deci iudeii se certau între ei, zicând: Greu este cuvantul acesta. Cine poate sa-l asculte? Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? ”