Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Dar tocmai asta este problema.De ce trebuie sa construim o societate ?
|
Pentru că societatea este consubstanțială omului (sau "coesențială" ca să zic așa). Așa ne-a făcut Dumnezeu, ființe sociale. Oriunde se adună trei oameni, există o societate. Acuma, totul depinde dacă cei trei se adună în numele lui Cristos sau în răspăr cu El.
Citat:
Si de ce incepem cu varful ?
|
Dar nu spune nimeni să începem cu vârful. Nici data trecută, când Biserica a cucerit ceea ce era pe atunci "guvernământ mondial" nu a început cu vârful. Dimpotrivă, a început cu baza: primii convertiți la Roma au fost sclavii. Savanții au urmat la rând. Împărații au fost ultimii.
Citat:
Nu va dati seama ca in discursul asta isi gasesc fundament si ateii si celelalte religii ?
|
Musulmanii, evreii și idolatrii Asiei să își facă statele lor musulmane, evreiești sau idolești în hinterlandul lor. Este un abuz "exportul de democrație" cu bombele pe care îl vedem, așa cum ar fi fost și "exportul de creștinism cu bâtele". Dar, în timp ce vedem că există bine mersi state musulmane în care Șaria e normă legală, în timp ce vorbim de "statul evreu" și auzim că în India budiștii fac legea, nu mai putem vorbi, în prezent, de niciun stat creștin. De ce ? Fiindcă oameni precum dv fac apologia unui "creștinism individual", ca și când acesta ar fi în opoziție cu unul colectiv. Cum ar veni, nu se poate ca Isus să fie rege în inima mea și rege în societatea mea în același timp.
Citat:
In SUA asta s-a intamplat si la fel si in celelalte tari.Au nationalizat invatamantul ceea ce are si o parte buna pentru ca asa au acces toti copii la educatie
|
Toți copiii aveau acces la educație și înainte, în vremea statelor creștine. Și chiar mai înainte, în vremea Regatului Evreu. Singura deosebire este că, pe atunci, nu era obligatoriu. Dar învățământul era general, iar învățământul primar era gratuit. Mai departe, plăteai, cam ca și acum. Mă costă de mă usucă școala copiilor mei.
Citat:
Si dumneavoastra ne spuneti ca alternativa ar fi ca biserica sa faca acelasi lucru de dragul construirii "societatii crestine ". Pai deja s-a incercat asta si rezultatele le vedem.
|
La ce rezultate vă referiți ? Erau rele rezultatele când Biserica se ocupa de instrucția publică ?