Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Vorbesti fara sa stii. Randi este sceptic de fel si de zeci de ani calatoreste prin lume incercand sa demonstreze ca yoga, reiki, homeopatia, acupunctura si alte asemenea treburi nu au nimic supranatural in ele si nu au nicio legatura cu stiinta, fiind niste simple fraude perpetuate de niste sarlatani.
|
Nu m-ai inteles exact pentru ca nu am explicat, am scris un mesaj scurt. Nu am zis de yoga, reiki si altele in legatura cu mentalismul, ci in general, de mentalism am zis cand m-am referit la hipnoza. Este hipnoza, sugestia mentala, considerata ca tine de paranormal? Apoi m-am referit la faptul ca acele discipline paranormale sunt promovate ca stiinta de cei ce le propovaduiesc. La reiki ne zicea ca si ateii pot face cursul si chiar am vazut si un ateu. De obicei cei ce nu cred in fenomene nenaturale atunci cand intalnesc ceva de acest gen caruia nu ii gasesc o explicatie devin atrasi de aceste fenomene, lasa tot scepticismul.
In al doilea rand desigur ca nu stiam cine e personajul, dar am citit acum si nu e mentalist, e doar magizian, iluzionist. Mentalistii sustin ca sunt ceva mai parte in tagma asta.